Croatia Airlines želi utjecaj u regiji, zainteresirani za kupnju BH Airlinesa

Autor: Poslovni.hr , 18. lipanj 2012. u 12:05

Izvori bliski kompaniji kažu kako je Croatia Airlines izrazila je interes za kupovinu 49 posto vlasništva BH Airlinesa, piše Seebiz.eu.

Nakon što je Turkish Airlines i službeno prekinuo svoje partnerstvo sa BH Airlinesom, Croatia Airlines je izrazila želju za kupovinom dijela bio u vlasništvu navedene turske aviokompanije. Upravni odbor Turkish Airlinesa nije se javno izjasnio zbog čega povlače svoje udjele iz BH Airlinesa, no iz kompanije je priopćeno kako će biti potpisan ugovor o predaji 49 posto dionica BH Airlinesa Vladi Federacije BiH, koja je vlasnik većinskog paketa te aviokompanije.

Hamdi Topcu, izvršni direktor Turkish Airlinesa, za srpske je medije izjavio:

“Željeli smo da BH Airlines bude jaka kompanija. Nažalost, vlasti nisu bile u mogućnosti ispuniti svoje ugovorne obaveze” .

Croatia Airlines već je prije četiri godine bila zainteresirana za tu kompaniju, no na kraju su ipak odustali. Srpski mediji pišu kako Croatia Airlines želi imati veći utjecaj u regiji u segmentu avionskog prijevoza, a šuška se i kako namjeravaju preuzeti vlasništvo i nad slovenskim Adria Airwaysom.

Goran Jovanović, predsjednik Nadzornog odbora BH Airlinesa, izjavio je kako su Turci željeli napraviti uspješnu kompaniju na Balkanu te su u cijeli projekt investirali mnogo novca.

Jovanović je istaknuo kako je stanje u regiji teško te da se sve aviokompanije suočavaju s gubicima. Istaknuo je kako BH Airlines pregovara sa dvije kompanije koje su zainteresirane za buduće partnerstvo, a jedna od njih navodno je i aviokompanija iz zemlje regije. Uz Croatia Airlines, pretpostavlja se kako je i libijski Buraq Air zainteresiran za kupovinu dionica BH Airlinesa.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close