Cijene nekretnina u Zagrebu niže 0,5 posto

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2009. u 12:05

U siječnju se nastavila korekcija traženih cijena nekretnina u Zagrebu, pa su cijene u odnosu na prosinac korigirane za 0,5 posto, dok su u odnosu na siječanj 2008. niže za isti postotak, pokazuju podaci portala CentarNekretnina.net.

Prosječna tražena cijena nekretnina na Jadranu nije zabilježila promjenu u odnosu na prethodni mjesec, dok je u proteklih 12 mjeseci porasla za 4,9 posto.

Za prvi kvartal 2009. godine, u CentruNekretnina očekuju nastavak pada prodaje. Budući da većina kupaca nekretninu kupuje putem kredita banaka, a koje najavljuju povećanje kamatnih stopa i dodatno pooštravanje uvjeta kreditiranja, smatraju da će svi oni koji “ne moraju” kupiti nekretninu pričekati daljnje snižavanje cijena, odnosno stabiliziranje gospodarske situacije. S druge strane oni koji posjeduju gotovinu svoja će sredstva plasirati u nekretnine na atraktivnim mikrolokacijama koje će moći kupiti od prodavatelja ispod realne cijene očekujući porast vrijednosti u budućnosti.

U Zagrebu se očekuje nastavak lagane korekcije traženih cijena nekretnina u prvom tromjesečju, dok se za Jadran prognozira nastavak stabilizacije cijena nekretnina.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

ČLANAK NIJE SMIJEŠAN VEĆ JADAN

kad to proćitaju radnici ”getro”-a , koji rade nedjeljom za 3000 kn, odma će navaliti sa kupovinom

Nastavak stabilizacije cijena u sadšnjim uvjetima ne dolazi u obzir

New Report

Close