Broj nekretnina koje zbog ovrhe završe na dražbi u tri godine porastao 110 posto

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2012. u 09:05

Od rujna 2009. godine do danas, broj nekretnina koje su se našle na »bubnju« zbog ovrhe, porastao je za 110 posto – pokazuju brojke iz očevidnika nekretnina pod ovrhom, kojeg vodi HGK, piše Novi list.

Dok su prije tri godine u ovo vrijeme na »bubnju« bile 553 nekretnine, jučer je, primjerice, u očevidniku, s dogovorenim terminom prodaje zbog ovrhe, bilo 1.164 kuća i stanova te drugih nekretnina. Riječ je, valja napomenuti, samo o nekretninama koje su prošle sve stadije ovršnog postupka, i stigle do samoga »bubnja« jer njihov vlasnik nije mogao otplaćivati hipotekarni kredit, ili pak ne uspijeva podmiriti neko drugo dugovanje. U pravilu, nekretnine na dražbama završavaju najčešće zbog neplaćanja kredita, ali i nepodmirivanja režija, računa općenito, piše list.

Ukupno, u cijeloj Hrvatskoj, na »bubnju« se trenutačno nalazi i 30 poslovnih prostora, niti jedan hotel ili restoran, ali zato 25 šumskih površina i, primjerice, 34 livade. Kad su pokretnine u pitanju, datum prodaje dobile su 43 pokretnine čiji vlasnici nisu otplaćivali dugovanja. Najviše je tu strojeva i alata, brodica, traktora i kamiona, ali i samo četiri automobila, piše list.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

I sad bi mi trebali plakati što se netko zadužio a nije razmišljao koje su njegove mogućnosti.

Ma što 100, 200 najmanje!!!!

Bit će toga još puta 100.

New Report

Close