Bebić ne želi komentirati presude Rončeviću i Bačiću

Autor: Poslovni.hr , 06. prosinac 2010. u 14:15

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić nije želio komentirati današnje nepravomoćne presude bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću i njegovu pomoćniku Ivi Bačiću, osuđenima na četiri, odnosno dvije godine zatvora u “aferi kamioni”, ističući kako “iz načelnih razloga ne komentira sudske presude, pogotovo ako su nepravomoćne”.

Također to što je saborsko Istražno povjerenstvo koje je raspravljalo o “slučaju kamioni”, došlo do drugačijih zaključaka Bebić nije htio komentirati, rekavši kako je saborsko Istražno povjerenstvo nezavisno tijelo i autonomno donosi zaključke, dodavši da on u njemu nije sudjelovao kao član. Odgovarajući na pitanja novinara hoće li biti rekonstrukcija u Vladi, predsjednik Sabora rekao je da “svaki mandatar, svaki predsjednik Vlade ima pravo sastavljati svoj tim s kojim radi kako misli da je najbolje, i to je njegovo zakonsko i ustavno pravo”.

Na upit traje li razdoblje u kojem se ministri u Vladi predugo “drže na ledu”, Bebić je rekao kako je to “stvar procjene. Smatram da je to pravo koje ne bi trebao bilo tko ograničavati, to je nešto što se može dogoditi a i ne mora. Zna se koja je u proceduri uloga Hrvatskog sabora, kada se mijenjaju i imenuju ministri i u skladu s time će i postupiti”, rekao je Bebić nakon okruglog stola “Zaštita i ostvarivanje biračkog prava osoba s invaliditetom”, održanog u Saboru. Na pitanje hoće li se založiti za pomoć za stradale u poplavama na području Metkovića, Bebić je rekao kako je premijeka Jadranka Kosor najavila interventnu pomoć, ali i završetak projekata i početak izgradnje nasipa. Podsjetio je da je 2003. bila izdana lokacijska dozvola, nakon koje je trebalo riješiti imovinsko-pravne odnose, kako bi se mogli napraviti nasipi, kanali i drugo.

Grad Metković je po zakonu bio dužan riješiti imovinsko-pravne odnose, no nije ih riješio, pa je dozvola propala. Izdata je i druga, no i to je propalo. Hrvatske vode su preuzele da će ljudima platiti to što kanali i nasipi prelaze preko njihovog zemljišta, pa se nadam da će to konačno biti riješeno, dodao je Bebić.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close