Mirjana Dimc-Perko zamijenila Debeljaka u Gorenju

Autor: Josip jagić , 30. prosinac 2005. u 06:00

Velenjska tvrtka prekjučer preuzela 27,6 posto mariborske Surovine, poduzeća za preradu otpadaka

Nadzorni odbor Gorenja je na sjednici održanoj u utorak na prijedlog predsjednika uprave Franje Bobinca za novu članicu uprave zaduženu za financije i ekonomiku izabrao Mirjanu Dimc-Perko. Perko će u upravi Gorenja zamijeniti Žigu Debeljaka, koji od prvog siječnja stupa na mjesto predsjednika uprave Mercatora. Manadat nove članice uprave počinje prvog siječnja 2006., a traje do isteka mandata sadašnje uprave u srpnju 2008. Mirjana Dimc-Perko počela je karijeru u konzalting-kompaniji Profil 1991. godine. Nakon godinu dana postala je partner i direktorica kompanije Inconsult za ocjenu vrijednosti poduzeća i savjetovanje pri ulaganju gdje se ponovno zaposlila u ožujku ove godine. Između 1995. i 2005. godine bila je zaposlena u Triglav društvu za upravljanje.
Ondje je prvo bila voditeljica projekata i analiza, a od 1999. potpredsjednica uprave i direktorica fonda Triglav stup 1. Nova članica uprave tako je stekla iskustvo u upravljanju poduzećima, prestrukturiranju, prodaji poduzeća strateškim partnerima, ocjenama i preuzimanjima brzo rastućih poduzeća, dokapitalizacijama i spajanjima. Dobro poznaje korporativne i globalne financije. U prošlosti je bila i članica nadzornih odbora raznih kompanija. Trenutno je članica nadzornog odbora Pivovarne Laško, a sudjeluje i u profesionalnim udruženjima kao što je MBA Alumni klub IEDS Slovenija, članica je upravnog odbora Mladi menadžer pri Udruženju Menadžera i Udruženja Slovane Dutch Business Platform.
Inače, Gorenje je prekjučer otkupilo nešto više od 32 tisuće dionica mariborske Surovine. Time je Gorenje postao vlasnik 27,6 posto dionica Surovine, koja se bavi preradom otpadaka. Velenjski proizvođač bijele tehnike, koji je i u prošlosti bio jedan od najznačajnijih partnera Surovine, poručio je kako je vlasničko povezivanje tih kompanija važno za budući razvoj na području upravljanja s opasnim otpadom i sekundarnim sirovinama.
Obje kompanije u budućnosti planiraju tržištu ponuditi cjelovita rješenja upravljanja industrijskim otpacima i zajedno brže prodirati na tržišta jugoistočne Europe.

Komentirajte prvi

New Report

Close