Uz ovih 5 brutalnih istina postat ćete daleko bolji u poslu

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2015. u 14:35
Foto: Thinkstock

Vođenje vlastitog biznisa ima, kao i mnoge druge stvari, dvije strane medalje.

Dvije rečenice koje možda najbolje opisuju poduzetništvo glase: 

"Poduzetništvo je ludilo. Jedan dan osjećate se kao da ste na vrhu svijeta, a sljedeći dan poželite da vas nema".

Kako piše Inc., ovakva iskustva pokazuju da vođenje vlastitog biznisa ima, kao i mnoge druge stvari, dvije strane medalje.

Želite li biti bolji poduzetnik, važno je da shvatite ove stvari:

1. Ne vrti se sve oko vas
Jedan dan može vas dignuti u nebo, a već sljedećeg dana možete završiti na dnu. U biznisu je tako, i zato trebate znati da se ne vrti cijeli svijet oko vas i vaše tvrtke. Tu su i drugi ljudi, stoga opustite se i dijelite.

2. Ne možete sve sami
Jedna od najvećih grešaka koji poduzetnici rade je što misle da sve ideje mogu sami sprovesti u djelo i da su njihove ideje najbolje. Umjesto takve greške, okružite se kvalitetnim i kreativnim ljudima koji vam itekako mogu pomoći.

3. Vaši klijenti ne mare za vaš proizvod
Važno je reći – za sada! Iako se vaš proizvod vama može činiti savršen, sve dok on ne ide na ruku željama vaših klijenata, priča nije gotova. Zbog toga je važno da shvatite koje su stvarne potrebe pojedinca kako bi im pružili pravu stvar.

4. Nećete odmah uspjeti, ali to je OK
Nikako se ne može reći da je propast tvrtke ili biznisa vaša sudbina, ali da ćete doživjeti male padove, to apsolutno. Nitko ne voli posrtaje, ali oni su put do većih stvari. Sjetite se one stare: "preko trnja do zvijezda".

5. Možda se nikada nećete obogatiti
Za uspjeh u biznisu treba vremena. Iako se mnogima čini da pojedinci uspiju "preko noći", prava je istina da iza njih stoje godine truda i rada. Iako se vaš uspjeh možda neće mjeriti u milijunima, to ne znači da nije zaslužen i vrijedan!

Komentari (1)
Pogledajte sve

zaboravili ste 0-tu:
Budi dobar sa strankom na vlasti!

New Report

Close