HT i Zaba počeli testirati mobilnu banku, online će biti tijekom ljeta

Autor: Bernard Ivezić , 06. lipanj 2019. u 07:09
Usluge napredne digitalne banke ostvaruju se i preko kartice

Voditelj projekta u HT-u objavio da kreće testiranje, a DT već rezervirao domenu telekombankarstvo.hr.

Manje od 20 dana do kalendarskog početka ljeta, prva lokalna mobilna banka u Hrvatskoj, koju u partnerstvu razvijaju Hrvatski telekom i Zagrebačka banka, spremna je za testiranje.

Ta je usluga najvećeg telekoma i najveće banke u Hrvatskoj, nazvana Telekom Bankarstvo, najavljena da će biti online tijekom ljeta. Goran Lončarić, voditelj Telekom Bankinga u Hrvatskom telekomu objavio je da su spremni za testiranje.

"Sada otvaramo Telekom Banking pilot za prijatelje i obitelj, koji će biti prvi koji će moći koristiti najnapredniju digitalnu banku u Hrvatskoj", kaže Lončarić.

Usto je objavio fotografiju svoje kartice na kojoj su istaknuti logotipi HT-a (T), Zabe i Maestra. Prema Carnetovu servisu DNS, Deutsche Telekom već je rezervirao domenu telekombankarstvo.hr na kojoj će uslugu službeno lansirati.

Iz HT-a i Zabe potvrdili su nam da je usluga spremna za javno pokretanje i da još rade na završnim testiranjima mobilne aplikacije. "Korisnici trenutno sudjeluju u pilot projektu i možemo reći da smo vrlo zadovoljni njihovim prvim reakcijama, a usluga će postati dostupna tijekom ljeta", kažu u HT-u te dodaju da će aplikacija donijeti i niz inovacija.

Partnerstvo HT-a i Zabe u Hrvatskoj vrlo je slično onom koji je rumunjski operater i član grupe DT-a, Telekom Romania, ostvario na tom tržištu s filijalom jedne od deset najvećih banaka iz Poljske, Alior Bankom.

Njihova se usluga nalazi na internetskoj stranici telekombanking.ro, a uključuje pristup mobilnom i web bankarstvu Alior Banke.

Riječ je o vrlo složenom proizvodu, koji uključuje tekući, štedni i devizni račun, kao i kartice. Za korisnike koji mjesečno prime tisuća kuna sve je to besplatno.

Besplatno je i neograničeno podizanje gotovine s bilo kojeg bankomata na svijetu. U to je uključeno mobilno i web bankarstvo pa i mogućnost da se na mobitelu preko widgeta pregleda zadnje tri transakcije bez logiranja.

Sustav nudi i potpunu kontrolu nad PIN-om i zaključavanjem kartice, a podržava i NFC i QR plaćanja, kao i ona izravno preko e-maila i broja mobitela. Besplatno se dobije do deset deviznih računa.

Nudi se i kreditiranje. Minus na tekućem računu do 130.000 kuna, kao i kredite na 5 godina do 156.000 kuna.

Zasad nije poznato hoće li istu ponudu, kakvu nude Telekom Romania i Alior bank, u Hrvatskoj nuditi HT i Zaba.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Najsuvremenija digitalna bankarska usluga u Hrvatskoj – Telekom Bankarstvo – od sada je dostupna!
Vise na www.telekombankarstvo.hr

New Report

Close