Ovaj američki bogataš tvrdi: Imućni bi trebali imati veće pravo glasa od siromaha

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2014. u 18:07
Tom Perkins (Reuters)

Perkins je jasno dao do znanja da je pokušao samo potaknuti publiku. “Ovo će vas više naljutiti nego moja pisma The Wall Street Journalu”, rekao je.

Tom Perkins, umirovljeni ulagač u rizične fondove iz Silicijske doline nedavno je šokirao američku javnost usporedivši "tešku" poziciju najbogatijih Amerikanaca s pozicijom koju su Židovi imali u nacističkoj Njemačkoj.

Sada ima novu provokativnu ideju – kaže kako bogati zaslužuju veće pravo glasa na javnim izborima – 'ako platite milijun dolara (u porezima), trebali biste imati pravo na milijun glasova', piše NBCNews.

Također je napomenuo da bi samo porezni obveznici trebali imati pravo glasati na izborima.

Podsjetimo, prošli mjesec je Perkins napisao pismo uredniku The Wall Street Journala koji je i naknadno objavljen u tom listu, gdje je spomenuo progon Židova od strane nacističke stranke. Spomenutu referencu je iskoristio kako bi ju usporedio s "progresivnim progonom koji Amerika vodi protiv jedan posto svojih najbogatijih građana".

Kasnije se ispričao za analogiju, što je uključivalo i referencu vezano uz Kristalnu noć, koja se odvila 1938. godine  u okviru sustavnog progona Židova u nacističkoj Njemačkoj i Austriji. Ponovno je izrazio žaljenje u četvrtak za tim riječima, ustvrdivši: "Ne biste smjeli ništa uspoređivati ​s holokaustom".

"Ekstremno progresivno oporezivanja je oblik progona. Mislim, platili ste 75 posto svoje životne zarade Vladi, koja vas progoni", kazao je u četvrtak.

Perkins tu ne staje s provokativnim stavovima. Kasnije je iznio sljedeću tezu: da je Njemačka imala američke zakone o oružju, "ne bi nikada postojao Hitler ".

Perkins je tijekom govora jasno dao do znanja da je pokušao samo potaknuti publiku. "Ovo će vas više naljutiti nego moja pisma The Wall Street Journalu", rekao je.

Komentari (4)
Pogledajte sve

slažem se sa Bushmenom.
bio bi pravedan i sustav nagrade naobrazbe ili IQ-a, zamislite da se vi cijeli život trudite naučiti nešto novo, obrazujete se, čitate knjige, proučavate politiku, ekonomiju, sociologiju itd… dok netko cijeli život provede u kladionici nezainteresiran za svjetska zbivanja i opću kulturu, živi od ‘welfarea’. Na kraju nas države sve isto tretira jer kad glasate svačiji glas vrijedi isto, prevedeno: država se na izborima pop*ša na vaše znanje i trud.

Imućni bi trebali imati veće pravo glasa od siromaha !

Nemože isto vrijediti glas imučnog i onoga koji nije u stanju toliko zaraditi ni da prehrani sebe , ženu a ni djecu.

Siromahi neznaju pomoći ni sebi pa i njihov izbor je uvijek pogrešan.

Imućni bi glas dali onima koji bi im pomogli da se još više obogate a imovinu bi ulagali u progres , otvarali nove tvrtke i zapošljavali siromašne.

Evo kod nas siromašne, krave muzare i paraziti imaju ista prava :

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/115594-krave-muzare-i-paraziti-koji-su-doveli-milanovica-na-vlast-sada-krecu-u-njegovo-rusenje.html

Za 20 godina hrvatske neovisnosti na 50-ak tisuća raznoraznih udruga potrošeno je oko 30-ak milijardi kuna.
Iako među njima ima onih koje su društveno potrebne i korisne, veliki je broj parazita koji su se sada osjetili ugroženima jer ubuduće više neće moći mažnjavati novac hrvatskih građana bez kontrole.
Sada bi podržali čak i mrskog im Karamarka, samo da im vrati status kakav su imali sve ove godine.

Eto, upravo sam to predlagal jednom lokalnom politacaru, da proba progurati ideju da pravo glasa imaju samo oni koji plaćaju porez i to toliko glasova koliko su poreza platili. Zašto? Zato jer u protivnom sustav po defaultu teži raspadu, kakvom upravo svjedočimo u HR (raspadu mirovinskog i zdrastvenog sustava.) Logično je da ljudi na socijali, penzioneri i sl. glasaju za one koji im više obećaju (populisti) za za što veća osobna prava. I sto onda imamo? Da iz plaće idvajam mjesecno 800 -1000 kn za zdrastveno, a kad dođem kod doktora plaćam isto kao i onaj koji si doma guzicu grije. Izbrali smo kapitlizam i nema to više ljubavi i socijale… to mora ljudima konacno postati jasno. ja se ubijam od posla, placam poreze, a drugi iskorištavju tzv. socijalnu državu. Ljudim mora postati jasno da se moraju pobrinuti svaki za sebe, a ne da čekaju državu. Tko ne radi nemože ni imati socijalna prava. Točka!

Izgleda da bogati pokušavaju do kraja demokraciju pretvoriti u plutokraciju.

New Report

Close