FOTO: Mala hrvatska trgovina o kojoj svi pričaju, od Amerike do Japana

Autor: Poslovni.hr , 18. studeni 2015. u 10:17
Foto: FB

Take me home u treću godinu poslovanja ulazi s mnogim novostima iz svoje šarolike ponude.

Take me home – Croatian design shop, omiljena poklon galerija ljubitelja hrvatskog dizajna i kreativnih proizvoda sa zagrebačkom adresom, ovog studenog slavi drugi rođendan uz rastuću popularnost među domaćim i inozemnim posjetiteljima.

Nastao iz ideje da se na jednom mjestu okupe kvalitetni proizvodi hrvatskih kreativaca, Take me home ove godine bilježi mnogo poslovnih uspjeha, no najveći je svakako taj, ističe Ranka Grgić Posavec, vlasnica trgovine, što je u ovakvoj ekonomskoj situaciji uspio dočekati drugi rođendan i održati se potpuno samostalno, bez ikakve financijske pomoći.

Dobar glas o ovoj maloj trgovini prenio se zaista daleko, od Amerike do Japana. Take me home je tako ovoga ljeta predstavljen u brojnim inozmenim medijima; u članku New York Times-a kao jedna od pet najzanimljivijih zagrebačkih trgovina s lokalnim proizvodima, našavši se tako u društvu prestižnih imena kao što su Atelier Kobali, Sovilj i Croata. Brojni posjetitelji dolazili su vidjeti, prema vlastitim riječima, dućan koji je bio predstavljen u New York Times-u.Trgovinu je nedavno preporučio i britanski Sunday Times, te australski Financial Review, a predstavljena je i u sklopu turističke emisije o Zagrebu na japanskoj televiziji, te uvrštena u čak 3 različita japanska shopping vodiča.

„Veseli nas što su odlični proizvodi domaćih kreativaca prepoznati i cijenjeni daleko izvan granica naše zemlje, čime dajemo svoj mali doprinos pozitivnom viđenju i promociji Hrvatske kao zemlje koja osim prekrasne prirode nudi i kvalitetne, lokalno proizvedene i dobro dizajnirane proizvode.“; nadodala je Ranka Grgić Posavec.

Želeći zadovoljiti stalne kupce u potrazi za originalnim poklonima, Take me home u treću godinu poslovanja ulazi s mnogim novostima iz svoje šarolike ponude. Među najnovijim zanimljivim proizvodima ističemo autorske kolekcije srebrnog nakitaSmiljke Franjić i Zdravke Radić, prvo englesko izdanje Zlatarevog Zlata oblikovano u Hamper studiju, novu seriju dizajnerskihsuvenira iz “o, ne radione”, izvrsne ilustracije 24 domaća autora objedinjene u kalendarima Some Other New Year, tradicionalnu hrvatsku čipku pretvorenu u jednostavne ogrlice Made by Flige Maje Bujas, novo, već skoro rasprodano izdanje nagrađivanog Acro planera i nove kolekcije božićnih ukrasa Marine Marinski, Martine Šimunković i Tee Radić. Također ćemo po prvi puta u Take me home imati gostovanje slovenske likovne umjetnice Rebeke Perko čije ćemo oslikane šalice prodavati tijekom prosinca.

Komentirajte prvi

New Report

Close