InfiniBand preklopnici

Autor: Vesna Sesvečan , 06. prosinac 2005. u 22:00

Cisco je na sajmu Supercomputing 2005 izložio skalabilni sustav za HPC upravljanje, prošireni portfelj InfiniBand preklopnika, opcije WAN konektivnosti i open source podršku
Tvrtka Cisco Systems na sajmu Supercomputing 2005 predstavila je nove DDR dodatke Cisco InfiniBand Server Fabric Switch uređajima: 144-portni SFS 7012 i 288-portni SFS 7024, kao i Cisco SFS Subnet Management Software visokih performansi – što je ključna komponenta Ciscova sustava za HPC upravljanje, te Cisco Superflex InfiniBand fleksibilne bakrene kabele, podršku za open source drivere, kao i mogućnosti rada InfiniBanda putem WAN mreže. Sve navedeno pomaže korisnicima u gradnji većih i lakše upravljivih serverskih klastera.
Preklopnici Cisco InfiniBand Server Fabric Switches podržavaju neke od najvećih InfiniBand serverskih klastera na svijetu kao što su: Sandia National Laboratories sa 4500 servera, College of Computing u sklopu Instituta za tehnologiju u Georgiji, Sveučilište u Sherbrookeu, odjel Sveučilišta North Carolina u Chapel Hillu, National Center for Supercomputing Applications i Sveučilište u Oklahomi. Osim toga, preklopnici Cisco Server Fabric Switches koriste se u stotinama drugih serverskih klastera, uključujući klastere u istraživačkim i komercijalnim organizacijama u SAD-u, Europi i azijskom Pacifiku.
Cisco SFS portfelj proizvoda koji sadrži nove preklopnike Cisco SFS 7012 i Cisco SFS 7024 velikih kapaciteta koristi InfiniBand tehnologiju koja omogućuje vrlo brzo univerzalno preklapanje kod povezivanja servera u gradove. U kombinaciji sa SFS naprednom Ethernet i Fibre Channel gateway tehnologijom, omogućuje transparentno povezivanje serverskih gradova sa zajedničkim LAN i SAN resursima koji su povezani preklopnicima Cisco Catalyst ili Cisco MDS 9000 za mrežnu pohranu.

Komentirajte prvi

New Report

Close