HP i dalje vodeći po ukupnom prihodu od sustava pohrane

Autor: Sesvečan Vesna , 07. prosinac 2005. u 01:00

IDC je danas objavio tržišne podatke koji pokazuju da HP i dalje drži vodeći svjetski položaj po ukupnom tvorničkom prihodu od prodaje sustava pohrane na diskove. HP u tome prednjači već četrnaesto tromjesečje za redom, zauzimajući 23,5 posto tržišta ostvarujući rast prihoda od 14,4 posto u trećem tromjesečju 2005. godine. Tijekom tog razdoblja HP je po ukupnom prihodu od vanjskih sustava pohrane na diskove rastao dvostruko brže od EMC-a, godinu za godinom ostvarujući rast prihoda od 14,7 posto.
Rast HP-ova prihoda na tržištu mrežno povezane pohrane (NAS) nadmašio je prihode konkurentskih tvrtki kao što su EMC i Network Appliance iz tromjesečja u tromjesečje iznoseći po 10,7 posto te se godišnje penjući i do 27,5 posto. Po broju isporučenih jedinica povezane pohrane (NAS) HP je preuzeo vodstvo od Della.
HP dijeli prvo mjesto po prihodima na tržištu mreža za pohranu (SAN) i iSCI rješenja, držeći 25 posto tržišnog udjela. Na vodećem je položaju na tržištu i po ukupnom broju isporučenih SAN jedinica tijekom tromjesečja.
HP je u proteklom tromjesečju preuzeo AppIQ i započeo s isporukom rješenja HP Storage Essentials 5.0, a oboje je pripomoglo unaprjeđivanju tvrtkine strategije u objedinjavanju upravljanja poslužiteljima i pohranom.

Komentirajte prvi

New Report

Close