Što stvarno možemo dobiti iz EU fondova u 2014.?

Autor: Sponzorirani članak , 19. siječanj 2014. u 09:00
Ilustracija

Raspisani su prvi natječaji iz strukturnih fondova EU čime s otvara veliki potencijal financiranja.

Seminar EU FONDOVI U 2014. – KOJE MOGUĆNOSTI OTVARAJU PRVI NATJEČAJI? u organizaciji Hrvatskog instituta za financije (HIF) održava se u petak 31. siječnja 2014. s početkom u 8.30 sati. Iz predavanja Ane Fresl, MBA saznajte:

  • Koje mogućnosti nude upravo raspisani prvi natječaji iz strukturnih fondova za javni i privatni sektor?
  • Kako funkcioniraju natječaji koji pozivaju projektne prijedloge?
  • Koja će područja Hrvatska financirati fondovima EU?
  • Koji su sve načini prijave projekata?
  • Koji su kriteriji odabira projekata?
  • Koja je pravna osnova za korištenje EU fondova u Hrvatskoj?
  • Koje su pretpostavke za korištenje EU fondova?
  • Kako postići visoku razinu kapaciteta iskorištenosti fondova?
  • Što svaki EU projekt mora imati s obzirom na dokumentaciju?
  • Saznajte praktične savjete koji će vam pomoći u traženju vlastitih prilika
  • Saznajte na PRAKTIČNIM PRIMJERIMA sve o natječajima i financiranju projekata!

Prijavu za sudjelovanje možete ispuniti na web stranici Hrvatskog instituta za financije www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail) te na telefone 4677 548 ili 091/4677 548.

Kroz praktične primjere, prezentacijom i osobnim iskustvom u području pripreme i provedbe EU projekata, nastojat će se polaznicima prikazati dostupna pravna osnova i najvažniji elementi sustava financiranja EU fondovima.

Seminar je zamišljen s osnovnim ciljem da se polaznicima razjasni u kojim se sve ulogama mogu naći različite vrste organizacija, kako javne tako i privatne. Osim toga razgovarati će se o tomu kako se za pojedine situacija pripremiti, što to svaki EU projekta mora imati i koje korake mora poduzeti potencijalni korisnik sredstava kako bi bio uspješan u povlačenju sredstava EU.

Natječaji iz strukturnih fondova konačno su pokrenuti. Posebna pažnja bit će posvećena pravnoj osnovi prijavljivanja projekata i dostupnim najavama natječaja ili samim objavljenim natječajima.

Ana Fresl je direktorica tvrtke Projekt jednako razvoj d.o.o. koja se bavi edukacijom, savjetovanjem, razvojem i provedbom projekata koji se financiraju iz sredstava fondova EU. Napisala / konzultirala pri izradi više od 40 projekata, a o sustavu upravljanja EU fondovima, načinu kako aplicirati projekt na EU fondove ili uspješno ga provesti educirala preko od 3.500 ljudi iz raznih hrvatskih institucija i tvrtki. Znanja i iskustva o strukturnim fondovima crpi iz stručnih seminara i praktičnih posjeta sustavima fondova Nizozemske, Sj.Irske, Češke, Danske i Slovenije. Institucionalno iskustvo crpi iz višegodišnjeg rada u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, gdje je imala priliku samostalno voditi preko 50 projekata i upravljati portfeljem odjela od preko 200 projekata koje su financirali pretpristupni fondovi EU.

Sve informacije o seminaru i prijavi – www.hif.hr

New Report

Close