Pojeftinjuje li struja u Hrvatskoj?

Autor: Promo , 11. rujan 2019. u 13:13
FOTO: GettyImages

Projekt ‘Snaga hrvatske energetike’ Poslovnog dnevnika posvećen je problematici razvoja hrvatskog energetskog tržišta, tranziciji domaćeg energetskog modela te energetskim investicijskim projektima u Hrvatskoj i regiji s ciljem isticanja ključnih tema za daljnji razvoj i rast.

Završna konferencija „Snaga hrvatske energetike“, koja će se držati 17. rujna 2019. S početkom u 10 sati u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski, donosi niz najrelevantnijih tema i renomiranih govornika o investicijama u energetici, razvoju tržišta i geopolitike te o mogućnostima, dosezima, pozitivnim i negativnim okolnostima s kojima se susreće hrvatsko energetsko tržište. Kako je Hrvatska donijela energetsku Strategiju za daljnji razvoj sektora do 2030. godine, a i dalje, cilj ovogodišnje konferencije jest problematizirati i daljnji razvoj energetskog sektora povezanog s donesenom Strategijom.

Kako energetika kao sektor obuhvaća više segmenata, na konferenciji će se, kroz panel diskusije i stručne prezentacije, govoriti o izazovima koji očekuju tri segmenta unutar sektora – električnu energiju, plin i naftu te obnovljive izvore energije.

Kolika je ovisnost Hrvatske o domaćoj proizvodnji energije, kakvi su potencijali izvoza, koliko imamo velikih ulaganja državnih tvrtki, kakva je sudbina LNG terminala, koji su investicijski planovi naftnih i plinskih kompanija, zašto je dobar premijski model uravnoteženog razvoja obnovljivih izvora energije…

To je samo dio pitanja na koje će odgovarati predstavnici izvršne vlasti, regulatornih agencija, neovisni analitičari i predstavnici domaćih energetskih kompanija.

Ne propustite svoje mjesto na središnjem događaju  hrvatske energetike u utorak, 17. rujna, u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski!  Prijaviti se možete ovdje, a više o konferenciji, kao i program događanja, pogledajte ovdje.

 

New Report

Close