Orion otvorio najveći regionalni distributivni centar u ovom dijelu Europe vrijedan 8 milijuna kuna

Autor: Promo , 20. listopad 2019. u 17:01
Foto: Luka Krušec/LuMedia

Orion vodeća hrvatska firma u svijetu zabavne pirotehnike i vatrometa u petak je svečano otvorila svoj regionalni distributivni centar.

Orion regionalni distributivni centar najveći je takav centar u ovom dijelu Europe na površini od 5 tisuća metara kvadratnih. Investicija vrijedna 8 milijuna kuna, a u razdoblju od 25 godina Orion Hrvatska investirala je čak 30 milijuna kuna.

Kako je cijela priča nastala kazao je direktor Oriona Damir Šimunic koji je naglasio kako je prošlo 25 godina od kada se krenulo u avanturu s pirotehnikom, odnosno industrijom zabave.

– U jednoj fazi našeg razvoja odlučili smo se posvetiti samo tome i da ćemo nastojati postati lider u Hrvatskoj, ali i regionalno i to smo nakon 25 godina i ostvarili. Isto tako bez suradnika, bez njihovog znanja i energije ovoga ne bi bilo. Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija su prepoznali našu tvrtku i pomogli nam u stvaranju preduvjeta da se Orion može razvijati i stasati u firmu kakva je danas – rekao je Šimunic.

– Ova investicija nije kraj, možemo se razvijati i dalje. Ovaj objekt napravljen je za manje od tri mjeseca i s njim smo stvorili preduvjete ne samo da budemo regionalni lider nego i distribucija na vanjsko tržište sjeverne i sjeverozapadne Europe – istaknuo je čelni čovjek Oriona.

Čestitkama se pridružila i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž koja izrazila svoje zadovoljstvo novim centrom.

– Nama je svaki poduzetnik izuzetno važan, on čini neizostavni element gospodarstva Grada Koprivnice. U gospodinu Šimunicu smo uvijek imali izvrsnog partnera u različitim segmentima i jako me veseli sto je suradnja išla u obostranom smjeru i da danas imamo nove kapacitete u kojima će raditi vise od 60 djelatnika – kazala je Ostriž.

Dožupan Koprivničko-križevački Ratimir Ljubić istaknuo je činjenicu kako Grad Koprivnica i Županija nisu samo poznati po Podravki već i po drugim gospodarskim investicijama.

– Kao jedna obiteljska tvrtka Orion je zasigurno lider u ovom segmentu. Nadam se da ova investicija neće biti posljednja, već da je ovo početak još veće poslovne priče i novih investicija u budućnosti – za kraj poručio je dožupan Ljubić.

Otvorenje centra nastavilo se u Podravkinom rekreacijskom centru „Štagelj“ gdje je cijela večer uveličana spektakularnim pyromuzičkim vatrometom. Cijeli događaj podržao je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

New Report

Close