Obećavajuća budućnost partnerstva s Cambium Networks

Autor: Promo , 08. studeni 2019. u 08:00
Alessio Murroni, VP prodaje za EU predstavlja Cambium i viziju za budućnost

Cambium je utrostručio broj Partnera i učetverostručio stručno osposobljavanje istih u odnosu na 2018 godinu.

Sedamdesetak sudionika sudjelovalo je potkraj listopada u hotelu Kempinski u Savudriji na prvoj regionalnoj partnerskoj konferenciji američke tvrtke Cambium Networks, proizvođača širokog portfelja profesionalnih radijskih rješenja za razne primjene kao što su projekti video nadzora, zaštita perimetra, industrijski IoT, profesionalna Wi-Fi rješenja za hotele, kampove, sveučilišta, gradove i općine. Za organizaciju konferencije pobrinuo se regionalni distributer Ingram Micro Hrvatska, a događaj je okupio elitne Partnere iz Adria regije i pružatelje internetskih usluga iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Bugarske, Turske i drugih zemalja JI Europe. Sudionici konferencije dobili su pregled strateških smjernica proizvođača, informacije o novitetima u najcjelovitijem profesionalnom portfelju bežičnih mrežnih rješenja, ojačati postojeće i uspostaviti nove poslovne veze, te priliku za interakciju s rukovoditeljima i stručnjacima tvrtki Cambium Networks i Ingram Micro. Događaj je obilježen svečanom večerom i dodjelom nagrada Partnerima za poslovnu izvrsnost u 2019 godini.

Javna tvrtka i prva preuzimanja

Alessio Murroni, potpredsjednik za prodaju u Europi osvrnuo se na posljednjih 8 godina Cambiuma kada se tvrtka odvojila od Motorole i nastavila svoj samostalni put u svijetu bežičnosti. Cambium danas broji preko 700 djelatnika i usredotočen je na profesionalnu bežičnu povezivost. Posljednje dvije godine Cambium je razvio rješenja za vojsku i policiju, proširio portfelj rješenja za projekte video nadzora i zaštitu perimetra, a rješenja za širokopojasni pristup mreži visoko su zastupljena kod gotovo svih domaćih i stranih telekoma. Sredinom 2019 godine tvrtka je izlistana na NASDAQ elektroničkoj burzi dionica, a dva mjeseca kasnije napravila je i prvu akviziciju preuzevši Xirrus portfelj profesionalnih Wi-Fi rješenja od tvrtke Riverbed i tako ojačala prisutnost na Wi-Fi tržištu. Prije mjesec dana Cambium je dobio priznanje za proizvođača godine treću uzastopnu godinu od WISPA organizacije, udruženja pružatelja telekomunikacijskih usluga.


Izvori za 2018 pojedinačno: $6.2 milijardi enterprise WLAN market (IDC), $3.3 milijarde PTP microwave tržište (Sky Light), $12.4 milijarde tržište Ethernet preklopnika za 1GB i 100MB (IDC) i $0.6 milijarde PMP tržište (QYResearch)

Pogled u budućnost

Cambium je utrostručio broj Partnera i učetverostručio stručno osposobljavanje istih u odnosu na 2018 godinu. Broj aktivnih partnera uzastopno raste, tvrtka nastavlja sa zapošljavanjem i ulaganjem u tehnološki razvoj. Cambium uživa povjerenje u partnerskom kanalu uz potpunu transparentnost i 100% prodaju kroz prodajni kanal kojem je zagarantiran poslovni rast i profitabilnost. Budućnost partnerstva s Cambiumom je obečavajuća jer Cambium zahvaća veliki dio tržišta čija je veličina samo u 2018 godini iznosila preko 22 milijarde dolara. Kontinuirana dominacija na telekom tržištu u fisnom širokopojasnom pristupu i omogućavanje 100+ Mbps paketa po korisniku pružateljima internet usluga, nadolazeći 5G FWA i 60 GHz, širenje portfelja Wi-Fi rješenja i jača prisutnost u industriji video nadzora samo su neke od prilika koje će učvrstiti rast i tržišnu poziciju.

cnVision za projekte videonadzora

Nova linija proizvoda osvanula je u portfelju Cambium rješenja, a posebno namijenjena za projekte videonadzora. Bežično rješenje za povezivanje u točka-točka i točka-više točaka konfiguraciji dolazi sa zadnjih krikom tehnologije bazirano na 802.11ac wave2 čispsetu omogućavajući visoke kapacitete i u konfiguracijskom dijelu u potpunosti pojednostavljeno u odnosu na neka druga rješenja. Visoka razina sigurnosti, algoritam za prijenos podataka u potpunosti optimiziran za prijenos videa, skalabilna arhitektura i visoka otpornost na vremenske uvjete čine ovu platformu uz komercijalno atraktivnu cijenu izvrsnom za zahtjeve kritične infrastrukture. Posebnost ove platforme je u činjenici da ima integriran ONFIV klijent na svim uređajima koji omogućava detekciju kamera i video prijenosa u živo kroz bežični link što otkrivanje poteškoća u video nadzoru čini jednostavnijim.cnHeat koristi integrirane GIS karte s 1 metar preciznosti za generiranje karte rasprostiranja bežičnog signala visoke točnosti

cnHeat

Cambium je predstavio još jedan u nizu korisnih alata za planiranje bežičnih mreža odnosno ispitivanje mogućnosti povezivanja određenih lokacija. Ovoga puta to je Cloud rješenje cnHeat koje koristi integrirane GIS karte s 1 metar preciznosti za generiranje karte rasprostiranja bežičnog signala visoke točnosti. cnHeat uz pomoć karti visoke preciznosti identificira objekte na karti, zgrade, drveće, kuće i prikazuje koje objekte je moguće povezati na centralnu lokaciju zamišljenu kao točka povezivanja, te koji dio određenog objekta (dio krova kuće/zgrade) je prikladan za montažu radijskog uređaja ili antene. Ovaj alat štedi vrijeme i novac jer nije potrebno slati inženjere na teren, često i na duži put koji nosi troškove goriva, cestarine i inženjer-sati, već analizu mogućnosti povezivanja možemo napraviti iz udobnosti ureda.

New Report

Close