Na Digital Takeover stiže autor bestselera “Funky Business”

Autor: Promo , 25. siječanj 2019. u 13:50
FOTO: Press

Dr. Kjell A. Nordstrom jedan je od najutjecajnijih svjetskih mislilaca današnjice i autor svjetskih bestsellera “Funky Business” i “Karaoke kapitalizam”.

Jedan od najutjecajnijih svjetskih mislilaca današnjice i autor svjetskog bestsellera "Funky Business"  koji ima 20 godina iskustva u radu s velikim multinacionalnim kompanijama stiže 12. ožujka u Cinestar zagrebačkog Branimir Centra na najveću regionalnu digitalnu konferenciju – Digital Takeover.

On je ekonomist i vizionar koji je i prije dva desetljeća razmišljao daleko izvan okvira i predvidio poslovni recept koji kompanije godinama slijede, a riječ je o jedinstvenom Dr. Kjellu A. Nordstromu, koji će za domaću publiku održati predavanje na temu "Life in The Matrix – Setting the scene for Ultra Modernity". 

Dr. Kjell A. Nordstrom u svom će predavanju govoriti o životnom ciklusu kompanija koje se pokreću i propadaju u neprekidnoj interakciji s trenutnim okruženjem. Fokusirat će se na jedinstvene izazove današnjeg svijeta koji su izazvani digitalizacijom, kao i na promjenu paradigme koja zahtijeva neprestano usvajanje novog seta analitičkih vještina. U svojoj prezentaciji problematizirat će razliku između trenutnog monopola i kompetitivne prednosti u svijetu u kojem dijelimo temeljnu bazu znanja.

Ovaj rođeni Šveđanin već 20 godina slovi za neprikosnovenog gurua u svijetu poslovanja i s razlogom ga struka smatra tumačem novog poslovnog svijeta. Na tu poziciju vinuo ga je još 2000. godine njegov apsolutni autorski hit, knjiga "Funky Business – Kapitalizam pleše samo s darovitima" koja je prodana u nevjerojatnih 300.000 primjeraka što je svrstava u pet najprodavanijih naslova u povijesti stručne literature. U ono vrijeme, knjiga se činila kao vizionarska literatura koja je donosila apstraktne futurističke ideje, neshvatljiva tadašnjoj publici, no danas se ispostavilo da je knjiga u svojoj srži predvidjela sve procese koji se odvijaju u svjetskom biznisu i bez kojih je nemoguće zamisliti uspješno poslovanje.  "Funky Business" slijedila je još jedna uspješnica, knjiga "Karaoke Kapitalizam" koju je također napisao s kolegom Jonasom Ridderstraleom. Ona je prevedena na 23 jezika i potvrdila Nordstroma kao jednog od najutjecajnijih svjetskih autora i predavača u sferi biznisa, ekonomije i budućnosti poslovanja. Thinkers50, trenutno najpouzdaniji izvor za rangiranje vodećih mislilaca našeg doba, svrstao ga je na svoju listu 2003. i 2011. godine. 

Dr. Kjell A.Nordstrom doktorirao je na Stockholm School of Economics, gdje je i jedan od osnivača najprestižnijeg programa na fakultetu, "The Advanced Management Program – AMP", koji privlači veliki broj skandinavskih direktora. Njegovo znanje željeli su čuti i angažirati mnogi, tako je tijekom karijere bio savjetnik brojnim kompanijama, a svojedobno i britanskoj vladi. Zahvaljujući svojem dinamičnom stilu postao je vrlo cijenjen govornik i održao je predavanja u više od 100 zemalja.

Trenutno se u prodaji može naći i njegova najnovija knjiga "Urban Express", u koautorstvu s Per Schlingmannom. Ona govori o tihoj revoluciji, predvođenoj gradovima i ženama te o  svijetu u kojem autori smatraju da će se dogoditi promjene u smislu transformacije multinacionalnih korporacija u multi-urbane korporacije. Također, autori primjećuju da pojam "urbano" postaje novi trend, a gradonačelnici postaju premijeri našeg doba. Kao i do sada, Nordstrom u svojim djelima donosi revolucionarne ideje ispisane na revolucionaran način, a koliko je Nordstrom atipičan guru govori i činjenica da se na listi "The Global Gurus Top 30" u kategoriji menadžmenta nalazi se na 23. mjestu u globalnoj konkurenciji, dok je na europskoj razini među pet najboljih. 

Nordstrom će zato zasigurno i u Zagrebu svojim ekscentričnim nastupom  znanjem i osebujnim stilom zasigurno privući brojne posjetitelje koje na konferenciji očekuje iznimno bogat cjelodnevni program i niz predavanja, panel diskusija i interaktivnih inovativnih formata.

Budite korak ispred promjena u digitalnom svijetu i osigurajte svoje mjesto na Digital Takeoveru uz early bird kotizaciju po cijeni od 1.375 kn do 31.1.2019., dok redovna cijena iznosi 2.400 kn te last minute 2.800 kn. Sve novosti o programu pratite na službenom webu i na Facebooku.

New Report

Close