Jaskanski gastro vikend oduševio posjetitelje i na najbolji mogući način najavio Dane vina

Autor: Promo , 10. listopad 2019. u 08:51
Foto: Jastrebarsko.hr

Četverodnevna manifestacija „Dani vina“ ove će godine novim konceptom i dodatnim bogatim sadržajima posjetiteljima predstaviti kvalitetan turistički proizvod koji donosi autentična iskustva.

Jaskanski gastro vikend poslužio je kao idealna uvertira u četverodnevnu manifestaciju Dani vina koja će se održati od 10. do 13. listopada u velikom šatoru na jaskanskom Sajmištu. Ove godine se manifestacija održava u listopadu kako bi vinari izlagači mogli najzahtjevniji dio svog posla u vinogradima uspješno odraditi te se zatim posvetiti i uživati u manifestaciji po kojoj je grad Jastrebarsko nadaleko poznat. Novim konceptom, ali i dodatnim bogatim sadržajima ovogodišnjih Dana vina posjetiteljima će se predstaviti kvalitetan turistički proizvod koji donosi autentična iskustva.

Kroz tri dana jaskanskog gastro vikenda koji se održao od 27. do 29. rujna, 50 ekipa pripremalo je vrhunske delicije od ribe, svinjskog mesa i divljači, a u čijim su okusima brojni posjetitelji mogli besplatno uživati. Manifestacije koje su organizirali Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica u suradnji sa ribičkim i lovačkim udrugama, te uz podršku i sponzorstvo Limarije Sebastijan i Lidl Hrvatska, postale su tradicija Jastrebarskog.

Jaskanski gastro vikend u perivoju dvorca Erdody započeo je manifestacijom Dani vina & riba fina, gdje se 7 ekipa borilo za titulu najboljih u kuhanju fiš paprikaša. Najbolji fish proglasila je stručna komisija profesionalnih kuhara u sastavu: Ivan Erak, Tomislav Varga i Danijel Dimnjaković. Titulu najboljih, ove je godine ostvarila ekipa Riba “FINA”, 2. mjesto ekipa Jalšovci, a treće mjesto ekipa ŠRD Smuđ. Naj ekipom proglašena je ekipa Caffe bar i bistro Hollyfood.

Subota je pak bila rezervirana za manifestaciju Dani vina & kotlovina, a na kojoj je sudjelovalo čak 30 ekipa. Stručnom žiriju, u subotu se pridružili poznati jaskanski majstori kotlovine: Ivan Stanko, Robert Boričević i Zlatko Volmut te predstavnik Limarije Sebastijan, gospodin Slavko Mišćin. U freestyle kategoriji prvo mjesto osvojila je ekipa Pajdaši, 2. mjesto ekipa Kotlovina girls, a treće mjesto Lovci. U vatrogasnoj kategoriji, ove su godine najbolji bili vatrogasci DVD-a Vukšin Šipak, srebro je pripalo DVD-u Donje Izmije, a bronca članovima DVD-a Hrastje – Malunje. Naj ekipom proglašeni su glumci serije Drugo ime ljubavi.

Šećer na kraju bila je manifestacija Dani vina & divljač fina, a koja je održana u nedjelju. Natjecanje lovaca u kuhanju lovačkog paprikaša okupila je vrijedne lovce iz čak 8 lovačkih udruga: HLD „JASTREB“ JASTREBARSKO, LD „KUNA“ CVETKOVIĆ, LD „SV. HUBERT“ DESINEC, LD „SRNJAK“ VOLAVJE, LD „SOKOL“ PETROVINA, LD GOLUB Sv. JANA,  LD VEPAR PISAROVINA te LD SRNJAK BRATINA. Vrijedni lovci za ovu su manifestaciju i ove godine meso osigurali sami, a sve ekipe uz glavno jelo pripremile su i brojne druge delicije suhomesnatih domaćih proizvoda, kao i raznih kolača i gibanica. Treći dan komisiji se pridružio još jedan profesionalni kuhar, gospodin Hrvoje Hrkać, kao i direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović. Najbolji paprikaš/gulaš po mišljenu žirija od 5 natjecateljskih ekipa u slobodnoj kategoriji osvojila je ekipa Kroneri, drugo mjesto ekipa Kumovi, a treće Ceste Jastrebarsko d.o.o. U lovačkoj kategoriji pobjedu su odijeli članovi LD-a Srnjak Bratina, drugi su bili članovi LD-a Srnjak Volavje, dok su treći bili lovci iz LD-a Golub Sveta Jana.

Manifestacija je tijekom sva tri dana bila izuzetno vesela i posjećena, a po završetku ocjenjivanja, na veliko zadovoljstvo svih posjetitelja, natjecatelji su besplatno podijelili sve porcije spremljenih specijaliteta. U nedjelju je održano i natjecanje u jedenju ljutih papričica, a gdje je od samo tri hrabra prijavljena natjecatelja pobjedu odnio Ivan Šeperić – Grdiša.  

Nakon slasnog jaskanskog gastro vikenda, uslijedit će svečano otvaranje manifestacije Dani vina u četvrtak 10. listopada s početkom u 19 sati u šatoru na Sajmištu, gdje će se uzvanicima pridružiti tradicionalna povorka, a koja će oko 18:15 sati krenuti s glavnog jaskanskog trga. Već prvog dana, nakon otvorenja i druženja s jaskanskim vinarima, za vrhunsku zabavu pobrinut će se Gazde. Od petka do nedjelje u terminima od 12 do 18 sati održavat će se razne degustacije vina u kojima će zainteresirani moći besplatno sudjelovati.

Posebno raduju vinske radionice – prva vinska radionica na temu vinskih čaša, točnije koja je čaša za određenu vrstu vina, održava se u petak od 18:30 sati, dok se radionica na temu jantarnih vina, koja svakim danom zauzimaju sve više prostora na vinskoj sceni, planira u subotu u isto vrijeme. U petak i subotu, a prije večernjih koncerata Učiteljica, Ljubavnika i Begina, od 19:30 sati osmišljen je bogati kulturno-umjetnički program, a u kojem će nastupiti jaskanska kulturno umjetnička društva, kao i posebni gosti Kumpanija Vela Luka. Nedjelja je planirana za vatrogasce koji slave 90. obljetnicu Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog, dok će navečer velikim koncertom šator „zaključati“ Jaskanac Ivan Zak.

Bogata ponuda vina i domaćih gastro proizvoda, uz vrhunsku zabavu, dovoljan su razloga da ovaj vikend rezervirate za posjet Jaski!

New Report

Close