Deceuninck – svjetski high-tech koncern koji potiče ekološko poslovanje i stvara nagrađivane proizvode

Autor: Promo , 17. lipanj 2019. u 09:00
Foto: promo

S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz 3700 zaposlenih, poduzeće Deceuninck redovito opskrbljuje preko 4000 kupaca diljem svijeta.

Deceuninck grupa vodeći je proizvođač i dizajner PVC profila za prozore i građevinska rješenja u svijetu. S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz 3700 zaposlenih, poduzeće Deceuninck redovito opskrbljuje preko 4000 kupaca diljem svijeta. U Hrvatskoj je Deceuninck prisutan od 2004. godine i danas uspješno zapošljava preko 100 djelatnika koji imaju priliku usavršiti svoje znanje u skladu s međunarodnim standardima kvalitete i poslovne izvrsnosti.

Europska kvaliteta i odani pristup radu odlično je prepoznat na hrvatskom području, pa tako Deceuninck aktivno surađuje sa preko 200 poduzeća koji su specijalizirani za proizvodnju prozora i vrata. Do sada je Deceuninck opremio nebrojene objekte kod kojih su korisnici prepoznali vrhunsku kvalitetu, dizajn i održivost proizvoda.

Ono po čemu se ovaj svjetski koncern posebno ističe su visokotehnološka dostignuća, ali s jasnim fokusom na poštivanju najviših ekoloških standarda i jasnom vizijom budućnosti – uklapanjem cirkularne ekonomije u postojeći poslovni model. Cirkularna ekonomija predstavlja puno širi pojam od samog recikliranja – osim što su proizvodi dizajnirani na način da budu 100 % reciklirajući, čitav proizvodni proces baziran je na savjesnom i efikasnom korištenju materijala, što rezultira konstantnim povećanjem udjela recikliranih materijala u novim proizvodima. Nadalje, preko 80 % otpadnog materijala stavlja se u proces recikliranja i ponovnog korištenja sirovina. Neprestano ulažući u alate za povećanje postotka recikliranih materijala, Deceuninck štedi 90 % energije u ponovnoj proizvodnji sirovina.

U 2019. godini u pogon je stavljeno novo postrojenje za recikliranje i izradu kompozitnih materijala u Diksmuideu, Belgija. Nova, moderna linija za recikliranje omogućit će poduzeću Deceuninck da s vremenom reciklira do 45 000 tona PVC-a godišnje, odnosno da učetverostruči količinu recikliranog materijala. Vodstvo Deceunincka snažno se zalaže za popularizaciju PVC stolarije kao održive i ekološki prihvatljive opcije, reciklirajući tako svoje proizvode uz najveću moguću brigu i kvalitetu finalnog proizvoda.

Najnoviji proizvod i Deceuninckova perjanica prozorska je platforma Elegante koja je do danas dobila dvije ključne nagrade za dizajn – German Design Award u kategoriji „Special Mention“ i prestižnu Red Dot Award za 2019. godinu. Elegante se smatra novom generacijom PVC prozora jer uz izuzetno minimalistički dizajn, kojim ostavlja dojam aluminijskog prozora, pruža optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju. Izrazitu održivost Elegante može zahvaliti ekološki prihvatljivom materijalu EcoPowerCore u jezgri profila koji se može reciklirati. Specijalna tehnologija lijepljenja koja se primjenjuje kod sustava Elegante omogućava posebno velike i stabilne prozore za obilje prirodne svjetlosti u prostoru. Uza sve to, Elegante prozori ističu se i u pogledu sigurnosti – u području protuprovalne zaštite sustav postiže klasu otpornosti RC2 koju policija preporučuje kao standard za prozore.

Uz bogati asortiman PVC prozora i vrata, Deceuninck i u drugim segmentima doma stvara lijepa i održiva rješenja. Sustavi terasa, fasada i krovnih obloga iz materijala Twinson, patentiranog kompozita drveta i PVC-a, oduševit će sve one koji cijene visokokvalitetni materijal, uz zadovoljavanje najviših estetskih standarda te uz minimalno održavanje.

Po čemu Deceuninck s profilom Elegante postavlja trendove u industriji PVC prozora možete detaljnije saznati preko mrežne stranice.

New Report

Close