CompanyWall Certifikat bonitetne izvrsnosti – najznačajnije jamstvo vrhunskog poslovanja

Autor: Promo , 19. listopad 2018. u 09:00
Foto: Promo

Svugdje u svijetu poslovni subjekti u manjoj ili većoj mjeri preuzimaju određene rizike pri sklapanju (novih) poslova. Ipak, uz brzi razvoj informacijskih i digitalnih tehnologija, čini se da nikada nije bilo lakše i sigurnije sklopiti poslovnu suradnju.

Informacijske tehnologije omogućile su dostupnost i brz protok informacija, ali i utjecale na intenzitet njihove promjene. Iako su informacije lako dostupne i provjerljive, poslovni subjekti se često nalaze u nedoumici na koji način ih treba upotrijebiti ili raspodijeliti. Zbog toga je suvremenom tržištu neophodan sustav koji će brojne informacije artikulirati na pravi način te olakšati poslovnim subjektima njihovo korištenje.

Kada je riječ o financijskim analizama i ekonomskoj povijesti poslovanja, bonitetne kuće su platforme koje na najtransparentniji način raspoređuju i skladište financijske informacije o tvrtkama, poslovnim subjektima, ali i državnim i ekonomskim institucijama.

Bonitetne kuće – informacijske institucije za poslovne subjekte

Usluge koje pružaju agencije za rejting imaju široku primjenu u svim ekonomskim strukturama poslovanja. Na nivou poslovanja tvrtke, poslovni subjekti pronalaze agenciju koja će im, kao pouzdan financijski asistent, olakšati donošenje poslovnih odluka.

Praksa unajmljivanja financijskog asistenta je odavno ustanovljena na međunarodnom tržištu i smatra se neophodnim segmentom sigurnog poslovanja. Kompanije koje ne posluju uz financijskog asistenta preuzimaju velike rizike pri sklapanju poslova i ostali poslovni subjekti ih smatraju nepouzdanima za ostvarivanje suradnje.

Ekonomska struktura i financijska klima na Balkanu oduvijek zaostaju za razvijenijim (i većim) zapadnoeuropskim zemljama. Ovakvo stanje stvari je konstantno, uz manje ili veće promjene koje ovise o trenutnoj situaciji na tržištu. Ipak, čini se da sve veći broj poslovnih subjekata u Hrvatskoj posluje uz usluge financijskog asistenta i da ih smatraju neophodnima za transparentno poslovanje.

Većina hrvatskih tvrtki odlučuje se za usluge najvećih i najkredibilnijih bonitetnih kuća u zemlji. CompanyWall se istaknuo kao vodeći pružatelj digitalnih poslovnih informacija u hrvatskoj poslovnoj sferi. Renomirana bonitetna kuća CompanyWall posluje na 4 europska tržišta, a samo u Hrvatskoj broji desetke tisuća klijenata. Također, CompanyWall zauzima vodeću poziciju zahvaljujući adekvatnom ispunjavanju potreba domaćeg tržišta. Razvijamo poslovno-informacijska sredstva uz koja je procjena rizika poslovanja tržišta i pojedinačnih poslovnih subjekata brza i transparentno određena, a klijentima omogućavamo pristup lako dostupnim i artikuliranim informacijama o svim drugim tvrtkama, njihovim budućim suradnicima i konkurenciji.

Certifikacija domaćih tvrtki – dominantna potreba hrvatskog tržišta

Jedna od najznačajnijih usluga koju CompanyWall osigurava je certifikacija najuspješnijih tvrtki na tržištu. Bonitetni izvještaji i financijske analize koje su našim klijentima dostupne 24h dnevno su od velike pomoći pri bržem sklapanju poslova, ali certifikacija najboljih tvrtki suvremeno poslovanje podiže na novi nivo.

Prije pojave mogućnosti brzog pregleda bonitetnih izvještaja, za sve tvrtke bilo je potrebno izdvojiti vrijeme i pregledati “ručno” informacije o poslovanju određenog subjekta. Nakon pojave bonitetnih kuća poput CompanyWall te informacije su dostupne u svega nekoliko klikova i klijenti ih dobivaju obrađene i spremne za korištenje. Potom, uz Certifikat bonitetne izvrsnosti tvrtke više ne moraju ništa pregledavati, budući da je Certifikat sam po sebi valjana referenca vrhunskog poslovanja nosioca!

 

Osigurajte besplatan DEMO pristup i provjerite ispunjavate li uvjete za stjecanje CompanyWall Certifikata!

Prilikom registracije upišite kod za besplatni DEMO pristup:

CERTCWBIZZ18

REGISTRIRAJTE SE OVDJE

CompanyWall Certifikat – ogledalo uspjeha

Certifikat bonitetne izvrsnosti koji dodjeljuje bonitetna kuća CompanyWall je službeno priznanje pouzdanog poslovanja u Hrvatskoj. Istraživanja inhouse analitičara pokazuju da tvrtke koje su nosioci CompanyWall Certifikata posluju pouzdanije i naprednije te ostvaruju održivi uspjeh jer se međusobno prepoznaju i lakše ostvaruju suradnju uz minimiziranje rizika. Ovakve tvrtke čine poslovnu mrežu najboljih i postavljaju nove standarde suvremenog poslovanja.

U dinamičnoj atmosferi suvremenog tržišta odluke često moraju biti donesene “preko noći”. CompanyWall razvrstava potencijalne suradnike i konkurente u različite bonitetne razrede i time unosi red i veliki stupanj sigurnosti, pružajući zainteresiranim subjektima gotovu klasifikaciju koja jasno razdvaja pouzdane od nepouzdanih partnera, zahvaljujući karakteristikama koje su nevidljive oku prosječnog promatrača.

Certifikat bonitetne izvrsnosti dodjeljuje se samo poslovnim subjektima koji su ocijenjeni najvišim bonitetnim ocjenama AAA; AA+; i A+ .

Izvanredna sposobnost izvršenja financijskih obaveza, minimalan kreditni rizik.

Veoma visoka kreditna sposobnost, veoma nizak kreditni rizik.

Visoka sposobnost izvršavanja financijskih obaveza, nizak kreditni rizik.

Značaj certificiranih za ekonomsku strukturu Hrvatske

Nezavisna bonitetna kuća CompanyWall od velikog je značaja za osiguravanje stabilne i objektivne arhitekture financijskih podataka u Hrvatskoj. Popularnost bonitetnog ocjenjivanja proizilazi iz jednostavnosti, gdje se brojni obrađeni podaci predstavljaju jednim simbolom. Certifikacija i bonitetni izvještaji doprinose razvoju financijskog tržišta u Hrvatskoj i značajni su za lakšu orijentaciju i određivanje preciznijeg financijskog stanja u zemlji. Od velike su pomoći i investitorima da točnije sagledaju kako stabilne, tako i nesigurnije strane ekonomske strukture u državi.

Poslovni subjekti, tvrtke, ali i institucije se oslanjaju na podatke, ocjene i certifikaciju koju za njih vrši CompanyWall, a značaj naše bonitetne kuće povećan je pojavom velikog broja kreditnih derivata i drugih financijskih proizvoda koji ovise o financijskoj sposobnosti partnera i vjerojatnosti neizvršenja.

Imajući u vidu ove činjenice, tvrtke koje posluju uz veće kreditne rizike su i same počele zahtijevati financijsku analizu svog poslovanja, kako bi povećale svoj legitimitet i proširile investicijske mogućnosti.

Na individualno-potrošačkom nivou CompanyWall je izvor jedinstvenih poslovnih informacija koje klijentima omogućavaju najbolja rješenja i ispunjavaju zahtjeve modernog tržišta.

I za kraj, možda najvažniji razlog zbog kojeg brojimo desetke tisuća zadovoljnih klijenata je ustanovljena metodologija na osnovu koje određujemo bonitetne ocjene i izvještaje. Dok većina bonitetnih kuća u zemlji certificira tvrtke na osnovi općih i slobodnije određenih parametara (npr. tvrtka mora poslovati dulje od godinu dana bez dugova), CompanyWall prati ustanovljene kriterije uz pomoć kojih je moguće precizno određivanje bonitetne ocjene, uz minimalizaciju proizvoljnosti. Zahvaljujući kriterijima kao što su vremenski period koji je subjekt proveo u blokadi, porezna i druga dugovanja, glavna i sporedna djelatnost i likvidnost, odnos prihoda u javnom i privatnom sektoru, kao i mnogi drugi koje smo ustanovili vodeći se provjerenim metodama najvećih bonitetnih kuća, naši klijenti dobivaju preciznu ocjenu i financijski izvještaj na koji se mogu osloniti.

CompanyWall d.o.o.

  • Kušlanova 27, 10000 Zagreb

  • Telefon: 01/6443-785, 01/6443-777

  • Mob: 099/349-7399

  • Email: info@companywall.hr

  • OIB: 93441573210

  • Matični broj: 04002008

  • IBAN: HR6223600001102353911

New Report

Close