SVE TAJNE TRANSFERNIH CIJENA: NAUČITE IZRADITI ELABORAT

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2015. u 12:51
Fotolia

Transferne cijene dogovaraju se unutar grupe društava, a često služe za neopravdano premještaje dobiti u zemlje gdje je stopa poreza na dobit niža

Transferne cijene dogovaraju se unutar grupe društava, a često služe za neopravdano premještaje dobiti u zemlje gdje je stopa poreza na dobit niža, pa su radi toga i učestalo predmet nadzora od poreznih uprava. Sama studija o transfernim cijenama je formalni dokument propisan Zakonom o porezu na dobit RH, OECD Smjernicama o transfernim cijenama, te internim Priručnikom o nadzoru transfernih cijena. U zadnjih godinu dana su izrazito atraktivne u međunarodnom okružju jer su predmet značajnih razgovora međunarodnih organizacija oko strukture same dokumentacije koja ih potkrepljuje, a i kontinuiranih nadzora od strane porezne uprave.

S obzirom na ogroman opseg dokumentacije, često je teško razumjeti praktične aspekte transfernih cijena, od fakturiranja unutar grupe do izrade elaborata o transfernim cijenama. Upravo praktični primjeri iz prakse i primjer dokumenata o transfernim cijenama činit nće jezgru seminara.

Uz navedeno, na seminaru će biti prikazan primjerak elaborata o transfernim cijenama, a samom seminaru će prisustvovati i inspektor za nadzor transfernih cijena iz Porezne uprave.

Teme seminara:

  • Općenito o transfernim cijenama
  • Što je to načelo neovisnosti koje čini srž transfernih cijena?
  • Kako opisati grupu društava i samog poduzetnika koji izrađuje studiju?
  • utjecaj poslovnih strategija na transferne cijene- penetracija na tržište i sl.
  • Analiza industrije kao obvezni dio studije o transfernim cijenama;
  • Funkcionalna analiza – temeljni dio studije – tko, što radi u promatranoj transakciji?
  • Odabir metoda transfernih cijena u praksi;
  • Izrada ekonomske analize (Amadeus baza podatka);
  • poseban osvrt na transferne cijene za distributere;
  • poseban osvrt na transferne cijene u regiji

Cilj seminara:

Seminar kroz praktične primjere prikazuje postupak izrade elaborata o transfernim cijenama.

Kome je seminar namijenjen:

Seminar je namijenjen voditeljima računovodstva, direktorima financija, voditeljima kontrolinga i svim ostalim osobama koje dolaze u doticaj sa transfernim cijenama.

Kolika je cijena kotizacije?

Puna cijena kotizacije iznosi 1.000,00 kn + PDV. Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Preuzmite pozivprogram i prijavnicu za seminar u .pdf formatu.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr najkasnije do 3. ožujka 2015. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 4. ožujka 2015. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Doznajte više:

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!

Poslovni centar znanja

Tel: + 385 1 6326 000, 6326 085, Mob: + 385 91 6400 832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

 

Komentirajte prvi

New Report

Close