ENERGETIKA U SLUŽBI TURIZMA: KAKO UZ POMOĆ POTICAJA OPTIMIZIRATI POSLOVANJE!

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2014. u 12:48
Thinkstock

Turizam kao globalni koncept ima potencijala okrenuti se u većoj mjeri energetskoj učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije (OIE). Seminar u organizaciji Poslovnog dnevnika obrađuje načine na koje se mogu osigurati sredstva za energetske preglede i uvođenje sustava upravljanja energijom, energetsku obnovu zgrada, obiteljskih, višestambenih i komercijalnih, kupnju električnih i hibridnih vozila, treninge eko vožnje i ostale mjere energetske učinkovitosti u prometu te projekte korištenja obnovljivih izvora energije. Polaznicima će se predstaviti kako prepoznati potencijalne projekte za poboljšanje energetske učinkovitosti u okviru vlastitog poslovanja te ih upoznati s modelom financiranja takvih projekata i kroz EBRD-ovu kreditnu liniju WeBSEFF (Western Balkan Sustainable Energy Financing Facility) kao i kroz natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji su planirani u 2015. godini.

Kroz programe Fonda moći će se ostvariti sredstva za  poticanje uporabe sunčeve energije u kampovima, ulaganja u toplinske sunčeve sustave te povećanje učinkovitosti rashladnih sustava u 
hotelima i drugim turističkim objektima. Polaznike  seminara također će se upoznati i sa studijama slučaja proizašlih iz dosadašnje prakse realiziranih projekata kroz WeBSEFF kreditnu liniju te im predstaviti primjere održivih kampova u Hrvatskoj kao i koncept Zelenog ureda, niza besplatnih mjera koje utječu na smanjenje troškova, ali velikim djelom spadaju pod društveno odgovorno poslovanje.

Smanjenje potrošnje energije u zgradama nije moguće bez energetske obnove i poticanja energetski učinkovitog ponašanja korisnika tih istih zgrada. Turistički sektor obuhvaća veliki broj zgrada te će se kroz nacionalne i europske programe  u ovoj  godini poticati energetska učinkovitost, između ostalog i u objektima turističkog sektora. 

Teme seminara:

  • Energetska učinkovitost – temelj održivog razvoja i poslovanja
  • Zeleni ured – motivacijsko-edukacijska radionica
  • Mogućnosti poboljšanja energetske učinkovitosti u    turističkom sektoru
  • Korištenje sunčane energije u kampovima
  • Mogućnosti sufinanciranja projekata turističkog sektora

Cilj seminara:
Osigurati lakše prepoznavanje i osmišljavanje potencijalnih projekta u području energetske učinkovitosti te načine na koje se mogu realizirati kroz različite modele financiranja, uključujući i sufinanciranje bespovratnim sredstvima.  Za turistički sektor je osobito važno da takve projekte uključi u svoje društveno odgovorno poslovanje i ostvari dodatne uštede, u vidu smanjenja troškova za energente, povećanje vrijednosti imovine i poveća kvalitetu boravka u prostoru.  

Tko su predavači:

  • Dr. Sc. Vesna Bukarica, FZOEU
  • Dr. sc. Robert Pašičko, UNDP
  • Zoran Bogunović, EBRD

Kome je seminar namijenjen:
Seminar je namijenjen prvenstveno menadžerima i poduzetnicima iz turističkog sektora – vlasnicima, voditeljima, upraviteljima te zaposlenima u hotelima, hotelskim lancima, hostelima, kampovima, privatnim iznajmljivačima, zaposlenima u ekoturizmu, itd. te svim ostalim osobama zainteresiranim za energetsku učinkovitost.

Kolika je cijena kotizacije?
Cijena kotizacije iznosi 1.250,00 kn + PDV. Svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni all access paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj – Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti na seminar?
Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr najkasnije do 24. siječnja 2015. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 25. siječnja 2015. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Doznajte više: 
Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!

Ovdje preuzmite prijavnicu, programpozivo predavačima.

Poslovni centar znanja
Tel: + 385 1 6326 000, 6326 085, Mob: + 385 91 6400 832 
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close