Slavonci stvaraju lako sklopive terase i plaže

Autor: Lucija Špiljak , 09. siječanj 2019. u 15:02
Iz tvrtke Aurea grupa kažu da će ove godine proizvesti 10.000 m2 montažnih objekata za obalu

Modularne čelično-drvene konstrukcije su eko hrvatski proizvod, lako se montiraju i demontiraju i za njih ne trebaju građevinske dozvole.

Hrvatske tvrtke ponovno se inovativnim proizvodima probijaju na svjetsko tržište, a među najsvježijima su novi proizvodi osječke tvrtke Aurea Grupa koja se bavi proizvodnjom Ugostiteljskog namještaja i Stolova za blagovaonice i restorane. Naime, pod palicom direktora Alena Alića unutar tvrtke nastao je novi brend – Aurea Beach – modularne montažne plaže, terase i staze, a riječ je o ekološkom i u potpunosti hrvatskom proizvodu.

Ideja je, kaže Alić, nastala prošlo ljeto kada je bio na godišnjem odmoru. Njegova tvrtka već treću godinu zaredom proizvodi ugostiteljski namještaj, stolove za blagovaonice i restorane, a montažne plaže, terase i staze bile su, kaže naš sugovornik, nastavak turističke ponude.

"Ove godine kupio sam kuću na Pelješcu i počeo maštati o tome kako urediti apartmane za sezonu i plažu za buduće goste, no bez devastacije obale i zadiranja u prirodni okoliš", objašnjava Alić i kaže da mu je tada na pamet pala ideja o montažnoj plaži, o čemu na internetu nije pronašao nikakve informacije. "Taj dan sam skicirao kako bi to otprilike trebalo izgledati i osmislio naziv", objašnjava Alić.

Nakon povratka u Osijek predstavio je ideju prijateljima i poslovnim suradnicima iz tvrtke D&D Metal iz Tenje, s kojima je dosad razvio sve prototipe ugostiteljskog namještaja i stolova za blagovaonice i restorane, te im predstavio svoju ideju. Povratna reakcija bila je pozitivna i za deset dana već su napravili prototip, a u suradnji s tvrtkom Culex Osijek osmislili dizajn, napravili rendere i web stranicu. Kako Alić, osim što je poduzetnik, trenutačno piše doktorat na temu „Poboljšanje kvalitete turističke ponude na području cijele Hrvatske“ sa lakoćom su promociju odradili brzo i kvalitetno.

"Nakon što sam sa suradnicima dovršio marketinški dio, ubrzo smo dobili poziv od tvrtke Valamar Rivijera d.d. da im prezentiramo proizvod, a zanimanje su pokazali i Bluesun hoteli. Bauhaus za Hrvatsku i Sloveniju uvrstit će u svoj prodajni program montažne plaže i terase, a od Metroa čekamo povratni odgovor", kaže Alić.

Proizvod je u potpunosti hrvatski i također – ekološki. "Ne narušava prirodni okoliš i ravnotežu, sprječava devastaciju i betoniranje obale, a istovremeno će povećati kvalitetu i kapacitete u segmentu premium plaža i terasa. Čelična konstrukcija je vruće cinčana tako da neće doći do hrđanja, a drvo je lakirano ekološkim bojama otpornima na vremenske utjecaje", objašnjava Alić.

Čelične profile i cijevi kupuju, ističe naš sugovornik, od hrvatskih tvrtki. "Prednost naših plaža i terasa je što su montažno-demontažne, modularne, lako prenosive, jednostavne za montažu i demontažu, noge su podesive i prilagodljive svakoj podlozi, moduli su jako čvrsti – nosivost 1 modula je 500 kg, nije potrebno raditi nikakve građevinske radove i nekakve velike zahvate. Moduli se postave prije sezone, kasnije rastave i spreme u skladište za sljedeću sezonu, održavanje je jednostavno i nisu potrebne nikakve građevinske dozvole", objašnjava Alić.

Već na samom početku nekoliko je hotelskih kuća, kaže, pokazalo zanimanje pa uskoro očekuju i narudžbe. "Blagdani su prošli, proračuni doneseni tako da uskoro krećemo u realizaciju. Javilo nam se i puno kafića i restorana od Zagreba do Istre koji čekaju dozvole od gradova za postavljanje terasa, stoga odmah naručuju naše module. U pregovorima smo za tržište Italije i Crne Gore, uz još nekoliko zemalja koje imaju morski turizam", najavljuje Alić.

Tvrtka trenutačno broji deset djelatnika, a planiraju zaposliti još najmanje 20 stručno osposobljenih varioca, bravara, pomoćnih radnika i montera. "Imamo na raspolaganju i nekoliko kooperanata ako dođe do prevelikog broja narudžbi odjednom, stoga smo na sve spremni. Ove godine očekujemo najmanje 10.000 metara kvadratnih montažnih plaža i terasa, a vjerujemo da bi moglo biti i puno više ako potvrdimo ugovore za inozemstvo. S obzirom na to da se radi o serijskoj proizvodnji, u kratkom roku možemo zadovoljiti potrebe tržište kakve god one budu", zaključuje Alen Alić.

Komentirajte prvi

New Report

Close