Postali su hit destinacija u Hrvatskoj, rastu im cijene nekretnina: ‘Traži se sve’

Autor: Poslovni.hr , 28. prosinac 2021. u 10:36
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Prije korone najveći iznos koji je dobila bio je 37 eura za kvadrat. Prodaje i kompleks od 22 tisuće kvadrata. Upita je puno.

Samo dva kilometra od jezera Bajer u Fužinama prodaju se četiri građevinske parcele. Vlasnica ih je kupila prije 20 godina, svaka ima preko tisuću četvornih metara, a kvadrat je tada platila 1 i pol euro.

“Sada je ovdje i cesta i priključak vode i priključak struje i cijena je sada 75 eura po kvadratu s time da bih sada dala božićni popust do Nove godine – 65, 60 evo”, rekla je za RTL vlasnica zemljišta Renata Juričić.

Prije korone najveći iznos koji je dobila bio je 37 eura za kvadrat. Prodaje i kompleks od 22 tisuće kvadrata. Upita je puno.

“Cijene su skočile i mene veseli na kraju krajeva neka su i skočile, to dokazuje da je zemljište isto vrijedno kao što je i na moru, ne znam zašto je uvijek bila neka ta razlika”, kaže načelnik Općine Fužine, David Breglovac.

Vlasnik najveće riječke agencije za nekretnine, Branko Papeš, kaže kako su prije korone u Gorskom kotaru prodavali desetak nekretnina na godinu, sada 50.

“Traži se sve od malih zemljišta za izgradnju vikendica, apartmani, gotove kuće i evo možemo reći da mi prodajemo nekretnine od 15, 20 tisuća eura pa preko 50 tisuća eura”, rekao je Papeš.

Ove jeftinije uglavnom trebaju ozbiljno renoviranje. Većina ih dobije neprepoznatljiv oblik. To se dogodilo i s ovom bajkovitom kućom izgrađenom uz Nacionalni park Risnjak. Vlasnici su s Krka, a nadaju se povratu investicije za najviše 10 godina.

“Kupili smo vikendicu iz 80-ih godina i adaptirali smo je i napravili smo kuću s 5 zvjezdica”, kaže vlasnica kuće za odmor u Crnom Lugu, Tatjana Isaković.

Komentirajte prvi

New Report

Close