Nekretnine pale za 2 posto na godišnjoj razini

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2015. u 11:44
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Najveći mjesečni pad cijena bilježe Dubrovnik, u kojem su cijene pale za 6,2 posto, i Sisak u kojem su cijene bile 4,6 posto niže.

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su prosječne oglašavane cijene stanova tijekom rujna u većini gradova zabilježile pad vrijednosti.

Na mjesečnoj su razini tražene cijene stanova u prosjeku pale za 1,4 posto, dok su na godišnjoj razini bile 1,9 posto niže.

Najveći mjesečni pad cijena bilježe Dubrovnik, u kojem su cijene pale za 6,2 posto, i Sisak u kojem su cijene bile 4,6 posto niže.

Podaci portala Crozilla.com o oglašavanim cijenama stanova pokazali su kako mjesečni porast bilježe Zagreb i Šibenik, a u oba je grada tražena cijena porasla tek za 0,4 posto. Prosječna oglašavana cijena metra kvadratnog u Zagrebu je iznosila 1607 eura, a u Šibeniku 1372 eura.

Jedan od jeftinijih gradova, kada su stanovi u pitanju, tijekom rujna bio je Sisak gdje je prosječna tražena cijena iznosila 783 eura po metru kvadratnom.

Pad cijena od 0,2 posto tijekom rujna je zabilježen u Bjelovaru i Rijeci. Prosječna tražena cijena stana, prema podacima portala Crozilla.com, u Bjelovaru je iznosila 835 eura, a u Rijeci 1359 eura.  

U Osijeku je jedan metar kvadratni tijekom rujna u prosjeku iznosio 971 euro, što je 0,3 posto manje no mjesec ranije.

Na moru najviše cijene stanova

Najskuplji rujanski „kvadrati“ stanova na portalu Crozilla.com su oglašavani na području Dubrovnika, Opatije, Splita i Umaga.

Najveći mjesečni i godišnji pad cijena zabilježen je u gradu s već tradicionalno najvišim cijenama, u Dubrovniku u kojem se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 3183 eura. U Opatiji je prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana iznosila 2937 eura, u Splitu 2184 eura, a u Umagu 2048 eura.

U drugim gradovima diljem Jadrana cijene stanova bile su ipak nešto niže. Tako se prema podacima portala Crozilla.com, u Senju kvadrat stana nudio u prosjeku za 1185 eura, u Puli za 1320 eura, u Zadru za 1743 eura, a u Poreču za 1758 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close