Želiš svoje stablo? Evo kako možeš do njega, dobiješ i potvrdu s lokacijom

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2023. u 09:15
Foto: Pixabay

Bez sumnje, sadnja drveća jedno je od rješenja kada su u pitanju klimatske promjene

Pridružite se Rezoluciji Zemlja i postanite dio promjena kako bi naša Zemlja bila barem malo čišća, ljepša i zelenija!

Kakva bi situacija bila kad bi svaki stanovnik svake godine zasadio barem jedno drvo i kako bi to utjecalo na klimu? Kad bi svaki pojedinac (na Zemlji trenutačno živi gotovo 8 milijardi ljudi) u idućih 20 godina zasadio jedno drvo, to bi otprilike bilo 160 milijardi novih. Bez sumnje, sadnja drveća jedno je od rješenja kada su u pitanju klimatske promjene.

Na samom početku civilizacije na Zemlji je bilo dvostruko više stabla nego danas (procjenjuje se da ih danas ima oko tri bilijuna), a svake godine bude posječeno njih gotovo 15 milijardi, većinom u tropskim krajevima koja s razlogom zovemo ”plućima svijeta”.

Naravno, postoje još brojni koraci koji mogu doprinijeti smanjenju klimatskih promjena, no sadnja drveća ono je što kao pojedinci možemo napraviti, a sada je dovoljan samo jedan klik da postanete dio Rezolucije. Kamen po kamen – palača, drvo po drvo – nova šuma! Kako?

Rezolucija Zemlja u samo godinu dana postigla je velike rezultate: organizirali smo više edukativnih radionica za mlade o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša, kao i tri konferencije od kojih je jedna bila međunarodna, nekoliko okruglih stolova, ali i najveće akcije čišćenja okoliša na kojima se ove godine okupilo 18.240 volontera, a prikupilo se 750 tona otpada.

Zasukali smo rukave kako bismo ovaj jedini dom koji čovječanstvo ima ostavili barem malo čišćim i ljepšim našoj djeci, unucima, susjedima, prijateljima… Kao kruna rada stigla je nagrada, najveće moguće međunarodno priznanje – INMA Global Media Award, odnosno tzv. medijski Oscar u kategoriji najboljih društvenoodgovornih projekata u organizaciji medija.

Mali su ovo koraci koje možemo učiniti za bolje sutra, a jedan takav je i ova hvalevrijedna akcija u suradnji s Hrvatskim šumama. Na web-stranici rezolucijazemlja.hr ispunite obrazac, a mi ćemo zasaditi jedno drvo za svakog tko ga ispuni i poslati vam dokument s potvrdom i lokacijom gdje je vaše drvo zasađeno. Pridružite se Rezoluciji Zemlja i postanite dio promjena kako bi naša Zemlja bila barem malo čišća, ljepša i zelenija!

Jedan klik dovoljan je da zajedno stvorimo novu šumu!

Komentirajte prvi

New Report

Close