Trgovački lanac prodaje jesensko lišće za 50 kuna

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2020. u 10:55
FOTO: Pixabay

Fotografija hrpe jesenskog lišća upakiranog u prozirnu plastiku u kratkom roku je obišla društvene mreže i postala viralna.

Britanski trgovački lanac Waitrose je doživio pravu paljbu kritika na raznim društvenim mrežama. Razlog je “buket” od jesenskog lišća kojeg prodaju za skoro 50 kn po komadu.

Fotografija hrpe jesenskog lišća upakiranog u prozirnu plastiku u kratkom roku je obišla društvene mreže i postala viralna u Velikoj Britaniji. U pitanju je “jesenski buket” kojeg britanski trgovački lanac po cijeni od šest funti prodaje kao “sezonsko jesensko lišće”.

Waitrose se našao na udaru kritika brojnih korisnika, prvenstveno Twittera, koji su počeli zbijati šale na račun ove prodaje magle. Shvatljivo je zbog čega su ljudi digli prašinu.

Uz visoku cijenu, osvanuo je natpis “bring the outdoors inside”, što je posebno nasmijalo brojne Britance.  U opisu proizvoda navodi se također kako “ovo svježe ubrano lišće reflektira boje sezone”.

Prvenstvo je smiješno po tako visokoj cijeni prodavati nešto što ćemo uskoro svi vidjeti kako opada te možemo posve besplatno skupiti i tako ukrastiti svoj dom. Tužno je što se uzima nešto iz prirode te se dodatno upakira u plastiku koja je ionako veliki zagađivač našeg planeta.

Kako piše Oddity Central, prenosi Novi list, ovo nije prvi slučaj da u Velikoj Britaniji se magla prodaje pod funte. Jedna trgovina interijera u Londonu je prodavala svojevremeno drvene trupce po cijeni od 90 kuna, a druga trgovina pak grančice u vrijednosti od skoro 150 kn.

Komentirajte prvi

New Report

Close