TEACHME platforma za uspješno učenje – klikom do znanja

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2020. u 09:01

Instrukcije su oduvijek tu, dio neformalnog obrazovanja, u sjeni. Sustav ih niječe no realnost je takva da su vrlo živahan dio obrazovnog sustava. Prema nekim izvorima „roditelji godišnje potroše više od 65 milijuna kn da bi učenici znali ono što ih ne nauče u školi“.

Tvrtka „Status“ koja već godinama uspješno provodi model individualizirane i prilagođene poduke stranih jezika u svojoj školi „Boutique Lingua“ odlučila je ponuditi tržištu sasvim novi pristup učenju i poučavanju te prilično tradicionalni pristup poduci pretvoriti u suvremenu, kvalitetnu i mjerljivu podršku obrazovanju. Direktorica, prof. Gorana Rajčić opisala nam je kako je njihov tim sastavljen od profesora, pedagoga i dugogodišnjih predavača razvio ideju o kvalitetnim on-line instrukcijama u TeachMe – najsuvremeniju platformu za pomoć u učenju:

Rekla bih da nije problem u tome da djeci treba dodatno pojašnjenje gradiva ili dodatni poticaj i vodstvo do boljih rezultata već način na koji sustav instrukcija funkcionira. Instrukcije su dio „sive zone“, ne znamo kakve su kvalitete, kako su strukturirane, nemamo nikakve povratne informacije osim subjektivnog dojma profesora i još subjektivnijeg dojma učenika. Složit ćemo se svi da za instrukcijama ne bi bilo potrebe da nam je obrazovanje kvalitetnije, bolje strukturirano i evaluirano. Međutim, tu smo gdje jesmo i postavljamo pitanje što možemo učiniti za to golemo tržište koje nažalost trenutno pripada sivoj ekonomiji.“

Ideja o strukturiranju usluge instrukcija tako da je njihova kvaliteta uvijek na istom nivou i provjerljiva, a cijena standardizirana te da su predavači uistinu profesori ili apsolventi predmeta u kojima pomažu djeci dugo se „kuhala“. Situacija s karantenom koja nas je sve prisilila da se prebacimo na on-line komunikaciju i zapravo razbila strah od tehnologija bila je idealna za pokretanje ove platforme. I tako je nastala platforma TeachMe. Jednostavan, učinkovit način da u kratkom vremenu dođete do provjerenih i kvalitetnih predavača za one predmete koji vas zanimaju. Sustav je prilagođen osnovnoj školi, srednjoj školi i fakultetima, a kao posebna cjelina organizirani su materijali i satovi za pripreme za maturu. Svatko tko ima potrebu dodatno proučiti ili usavršiti neki dio gradiva u nekoliko klikova doći će do predavača koji će najsuvremenijim pristupom pomoći u savladavanju školskog gradiva. Virtualna učionica s naprednom interaktivnom pločom, video visoke rezolucije i brojni alati za učenje i poučavanje samo su dio Teachme ponude za kvalitetnije učenje i postizanje još boljih rezultata.

Naš cilj je promijeniti percepciju instrukcija kao „nužnog zla“ i „sive zone obrazovanja“ u legitimnu pomoć i podršku učenicima bilo da moraju uložiti više truda da bi kvalitetno shvatili neko gradivo bilo da žele postići vrhunske rezultate, pripremiti se za natjecanje ili jednostavno naučiti nešto više. Uz instrukcije razvili smo i uslugu Pomoć u učenjuna koju smo posebno ponosni jer ćemo djecu učiti ne što da uče nego kako da uče, kako da prepoznaju prioritete, kako da gospodare svojim vremenom, a to je vrijednost za cijeli život. Posebna je usluga Kava na stranom jeziku kao idealna konverzacijska podrška sustavnom učenju jezika, gdje se opušteno može raditi na “razbijanju” straha od konverzacije na stranom jeziku ili jednostavno usavršiti postojeće znanje. Vjerujem da će ovu uslugu prepoznati i odrasli polaznici posebno oni iz poslovnog svijeta“ zaključuje prof. Rajčić.

Komentirajte prvi

New Report

Close