Coca-Cola u potrazi za novom generacijom blogera kojima će pomoći u razvoju i profesionalizaciji

Autor: Poslovni.hr , 03. ožujak 2016. u 12:35
Foto: Borna Filić / Pixsell

Projekt Bloggers Network Adria platforma je za suradnju s važnom i rastućom zajednicom blogera na ovome području.

U tijeku su prijave za projekt Bloggers Network Adria, koji već treću godinu zaredom provodi tvrtka Coca-Cola kako bi pomogla blogerima iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije u njihovoj profesionalizaciji, odnosno omogućila im da svoj hobi pretvore u posao. Riječ je o društveno odgovornome projektu koji se od 2013. godine provodi u cilju podizanja svijesti o mogućnostima oglašavanja na blogovima, poticanja konkurentnosti tržišta blogova i pružanja financijske sigurnosti blogerima kako bi od sadržaja koji stvaraju mogli zarađivati.

„Projekt Bloggers Network Adria platforma je za suradnju s važnom i rastućom zajednicom blogera na ovome području, pa nam je iznimno drago što im možemo pomoći u njihovoj profesionalizaciji i razvoju. Projektom ujedno osvješćujemo poslovnu zajednicu o velikome potencijalu kreativne suradnje i dvosmjerne komunikacije s blogerima na brojnim područjima“, istaknula je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću The Coca-Cola Company za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju i Bugarsku.

Imena 9 pobjednika ovogodišnjega natječaja bit će poznata krajem ožujka, a ovogodišnje izdanje projekta okupit će isključivo sudionike čiji blogovi obrađuju teme aktivnoga života, programa podrške mladima, zaštite životne sredine i prenošenja poruke o određenoj robnoj marki potrošačima. Usto, za razliku od prethodnih godina, Coca-Colin sustav ove godine želi istaknuti i važnost stvaranja videosadržaja i potaknuti blogere koji uz blog imaju aktivan i videokanal na YouTubeu da se prijave na natječaj. Kriteriji odabira su kvaliteta sadržaja, koju će ocjenjivati komisija sastavljena od dosadašnjih sudionika i predstavnika Coca-Colina sustava te osobine blogera, koje se ocjenjuju u odnosu na njihov dosadašnji angažman na blogu i društvenim mrežama. Odabrani blogeri u sklopu će svoga angažmana trebati jednom mjesečno u svojim tekstovima popratiti prethodno dogovorenu temu, uspostaviti kvalitetnu suradnju s ostalim sudionicima projekta, odazvati se na različita događanja u organizaciji Coca-Cole te na svojim blogovima jasno navesti da sudjeluju u projektu postavljanjem posebnog bannera i dodatne rečenice na kraju svakoga sponzoriranog teksta. Sudjelovanje u projektu donijet će im višestruke koristi – veću vidljivost blogova putem Coca-Coline promocije njihovih tekstova, poboljšanje kvalitete sadržaja zahvaljujući suradnji s drugim blogerima u projektu i praćenju učinaka pojedinih tekstova na sveukupnu vidljivost, stjecanje iskustva za moguću suradnju s drugim tvrtkama te mjesečnu novčanu naknadu sukladnu prosječnoj plaći države iz koje bloger dolazi.

Natječaj traje do 15. ožujka 2016. godine, a zainteresirani blogeri mogu se prijaviti putem obrasca za prijavu koji se može ispuniti na internetskoj straniciwww.bloggersnetwork.org ili objavom poveznice na tekst objavljen na blogu na svojim profilima na Twitteru ili Facebooku uz hashtag #CCBNA.

Rezultati prethodnih dviju godina projekta jasno pokazuju da je vidljivost, relevantnost i čitanost blogova sudionika znatno porasla. Lejla Brčaninović i Željko Riha, prošlogodišnji hrvatski predstavnici, iznimno su zadovoljni angažmanom na projektu Bloggers Network Adria, koji je rezultirao znatnim povećanjem posjećenosti njihovih blogova te pozitivno utjecao na njihovu prepoznatljivost i imidž. Ovogodišnji će sretnici zasigurno nastaviti putem svojih prethodnika, od kojih su se neki uspjeli profesionalizirati tijekom projekta, pa su tako uspostavili brojne suradnje s drugim tvrtkama, ali se i međusobno povezali.

Komentirajte prvi

New Report

Close