Bellabeatova inovacija uvrštena na TIME-ov popis najboljih izuma 2022

Autor: Poslovni.hr , 14. studeni 2022. u 13:35
Foto: Bellabeat

U wellness kategoriji na popisu je Bellabeat Ivy, jedinstveni uređaj za praćenje zdravlja dizajniran posebno za žene.

TIME je danas objavio svoj godišnji popis najboljih izuma, koji za 2022. sadrži 200 izvanrednih inovacija koje mijenjaju naše živote. U prestižnoj wellness kategoriji na popisu je Bellabeat Ivy,  jedinstveni uređaj za praćenje zdravlja dizajniran posebno za žene.

Kako bi sastavio ovaj popis, TIME je tražio nominacije od TIME-ovih urednika i dopisnika diljem svijeta, obraćajući posebnu pozornost na rastuća polja – kao što su industrija električnih vozila, zelena energija i AI. TIME je zatim procijenio svakog natjecatelja prema nizu ključnih čimbenika, uključujući originalnost, učinkovitost, ambiciju i utjecaj.

O novom popisu za 2022. urednici TIME-a pišu: “Rezultat je popis 200 revolucionarnih izuma (i 50 posebno spomenutih izuma)—uključujući umjetnu inteligenciju za mapiranje života, dijamante napravljene od viška ugljika u zraku i najmoćniji teleskop ikada — koji mijenjaju način na koji živimo, radimo, igramo se i razmišljamo o tome što je moguće.”

Bellabeat Ivy ističe se na TIME-ovom popisu najboljih izuma 2022. godine kao jedinstveni uređaj za praćenje zdravlja koji je elegantno dizajniran kao pametna narukvica. IVY prati dnevnu rutinu žene i bio-odgovore njezina tijela te stavlja podatke u korelaciju s njezinim menstrualnim ciklusom, trudnoćom i drugim zdravstvenim podacima kao što su simptomi, raspoloženja.

Sa svim podacima koji se nalaze u mobilnoj aplikaciji Bellabeat, Ivy također kontinuirano prati reakcije i dnevne navike tijela tijekom dana i noći putem skupa naprednih senzora. Zauzvrat, pruža ženama potpuni uvid u tempo života. Ivy je dostupan u 6 prekrasnih boja i prodaje se po cijeni od 249 dolara na bellabeat.com. Uređaj je nedavno prepoznat u tisku ne samo kao uređaj koji je izvrstan za praćenje fizičkog zdravlja, već i za mentalno zdravlje, dobrobit i svjesnost. Proizvod i mobilna aplikacija odlično se slažu s dodatnim Bellabeat proizvodima kao što je njihova Spring Smart Water Bottle.

Glavne značajke Bellabeat Ivy uključuju:

• Dnevna ocjena spremnosti

• Wellness rezultat

• Otkucaje srca i razine kondicije

• Aktivni broj otkucaja srca

• broj koraka

• Aktivnost i aktivne minute

• Sagorijevanje kalorija

• Brzina disanja

• Otkucaji srca u mirovanju

• Srčana koherencija

• Praćenje menstrualnog ciklusa i plodnosti

• Jedini uređaj za praćenje s prilagođenim načinom rada za trudnoću i punim praćenjem trudnoće iz tjedna u tjedan

• Trajanje i kvaliteta sna

• Mobilna aplikacija nudi mnoštvo meditacija, trenera, prehrambenih prijedloga, brzih recepata i više.

“Uvrštavanje na TIME-ov popis najboljih izuma 2022. izvanredno je postignuće za Bellabeat u cjelini i dokaz o kvaliteti proizvoda koji smo iznijeli na tržište. IVY i mobilna aplikacija prepuni su sadržaja za žene svih dobi i stadija života i ponosni smo na ovo priznanje. Ženske potrebe za zdravijim i produktivnijim životom stalno se mijenjaju a te potrebe mi pratimo u stopu. Bellabeat će uvijek biti spreman prilagođavati se potrebama naših klijentica i isto tako uvijek ćemo biti spremni pružiti im najbolji mogući proizvod za njihovo zdravlje”, navodi Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata.

Bellabeat je tijekom protekle godine bio iznimno aktivan u području ženskog wellnessa i FemTecha. Oni su bili prvi uređaj za praćenje zdravlja koji je odmah odgovorio na rastuću zabrinutost oko sigurnosti privatnih podataka koje ovakvi proizvodi prikupljaju. Kao odgovor tome dizajnirali su posebno šifriranje privatnog ključa za zaštitu podataka svih ženskih korisnika.

“Uzlazna putanja Bellabeata stabilna je od našeg lansiranja 2014., a uključivanje Ivyja na TIME-ov popis najboljih izuma 2022. značajna je prekretnica. Postigli smo veliki uspjeh s izlaskom našeg Bellabeat Leafa pa smo znali da je proizvod koji je izašao kao njegov nasljednik morao nadmašiti svu konkurenciju iz aspekta ženskog zdravlja. Uspjeli smo ubaciti neusporedivu količinu funkcionalnosti u Bellabeat Ivy i time dodatno poboljšati personalizaciju sadržaja. Bellabeat svaki dan dosljedno radi na revoluciji FemTech industrije”, navodi Sandro Mur, suosnivač Bellabeata.

Cijeli popis Timeovih najboljih izuma 2022. pogledajte ovdje: time.com/best-inventions-2022

Komentirajte prvi

New Report

Close