Upozorenje policije: Prevare i dalje traju, prijavite ako sumnjate

Autor: Poslovni.hr , 13. siječanj 2020. u 09:41
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

‘Ako sumnjate na osobe koje Vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi nam pomogli u njihovom pronalasku’, upozoravaju iz PU zagrebačke.

PU zagrebačka izdala je danas novo upozorenje nakon što je obradila još jedan, novi slučaj prevare koji se dogodio po istom obrascu kao onaj o kojem je Poslovni.hr pisao prošli tjedan.
'U ponedjeljak, 30. prosinca 2019. godine oko 11 sati na području Centra u Mrazovićevoj ulici, nepoznati se počinitelj putem telefona 71-godišnjakinji lažno predstavio kao službena osoba nakon čega je drugi nepoznati počinitelj došao do njezinog stana. Ona ga je zbog prethodno navedenog lažnog razloga dolaska pustila u dom i predala novac. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi više tisuća kuna.

Policijska uprava zagrebačka podsjeća svoje građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, nipošto ne čine to, bez prethodne provjere o kome se radi.
Takve osobe:
– spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe,
– samo iskorištavaju lakovjernost potencijalnih žrtava.

Ako sumnjate na osobe koje Vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi nam pomogli u njihovom pronalasku.', upozorili su iz policije.

Podsjetimo, prošli tjedan smo pisali o istovjetnoj prevari, samo s puno težim financijskim posljedicama – od nekoliko stotina tisuća kuna. 

Dana 7. siječnja oko 15 sati na Peščenici na Borongajskoj cesti, nepoznati se muškarac telefonom lažno predstavio 86-godišnjakinji kao službena osoba, došao naknadno na kućnu adresu te ju doveo na taj način u zabludu i otuđio nekoliko stotina tisuća kuna.

Policija je upozorila građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima” pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak.

Komentirajte prvi

New Report

Close