Ulaganje u kliniku od 1,5 milijuna eura

Autor: Ksenija Puškarić , 29. studeni 2009. u 22:00

Osnivači klinike, supružnici Gjurić, zadovoljni su jer im samo godinu dana nakon otvorenja operacijska sala radi tri od sedam dana u tjednu

Poliklinika Sinteza je jedan od najbolje opremljenih zdravstvenih institucija u Hrvatskoj, a možda i šire, bez imalo lažne skromnosti priča dr. Jeannette Gjurić, osnivačica i ravnateljica ove zagrebačke poliklinike.

Ona i suprug, Mislav Gjurić, specijalist za bolesti uha, grla i nosa, dosad su u opremu klinike uložili 1,5 milijuna eura, a to je, uvjeravaju. samo početak. Samo su oprema i instrumenti u operacijskoj dvorani plaćeni pola milijuna eura. Zato i ne čudi što se za zahtjevnu operaciju glasnica u toj poliklinici odlučio i predsjednički kandidat Nadan Vidošević, ali i sve više poslovnih ljudi iz cijele Hrvatske. “Svojim pacijentima nudimo širok spektar dijagnostičkih pretraga, liječenje brojnih zdravstvenih tegoba te individualni pristup svakom klijentu. Posebno smo ponosni što u našoj dnevnoj bolnici obavljamo i različite kirurške zahvate, i to minimalno invazivnim postupcima, što našim pacijentima omogućava brz oporavak i vraćenje na posao. To je najvažnija prednost naše poliklinike”, objašnjava Gjurić. Iako je oboje supružnika studiralo u Zagrebu, karijeru su nastavili u Njemačkoj. Jeannette Gjurić specijalizaciju i kompletnu edukaciju završila je u Njemačkoj, a njezin suprug se, po dolasku u grad u Erlangen, zaposlio kao profesor na tamošnjem Medicinskom fakultetu. Supruga je specijalizirala anesteziologiju, te kinesku medicinu i akuptunkturu, a Mislav Gjurić otorinolaringologiju. “Nekoliko godina prije povratka u Hrvatsku u Njemačkoj sam sa još jednim kolegom liječnikom pokrenula privatni centar za ambulantne operacije, pa sam imala iskustva u osnivanju poliklinike. No, to se iskustvo pokazalo neusporedivim s ovim u Hrvatskoj. U Njemačkoj je od ideje do pokretanja centra trebalo svega šest mjeseci, jer se liječnici tretiraju kao osobe od povjerenja pri dodjeli kredita i drugim administrativnim potraživanjima. U Hrvatskoj je od ideje do prvog radnog dana klinike proteklo četiri godine”, prisjeća se Gjurić. Trebalo je mnogo truda, rada i papira da bi poliklinika profunkcionirala i stekla određeni status. “Zadovoljni smo. Iako očekujemo da će nam se uloženo početi vraćati tek za četiri godine, moramo biti ponosni što smo godinu dana od otvaranja Poliklinike ostvarili glavni cilj da operacijska sala radi tri od sedam dana u tjednu”, priča dr. Gjurić.“Naš je prostor tehnološki vrlo sofisticiran, pa smo tih 400 kvadrata kupili, jer je to bio jedini način da bez zadrške uložimo dovoljno sredstava kako bi pacijentima omogućili najbolju skrb jer si kao privatnici greške ne možemo dozvoliti”, kaže Jeannette Gjurić. Osim postoperacijske sobe za oporavak, opremljene suvremenom tehnologijom, u Poliklinici je moguće rezervirati i poseban apartman za oporavak u kojem je boravio i Nadan Vidošević nakon operacije. Inače, vlasnica Poliklinika velika je ljubiteljica umjetnosti pa stoga nekoliko puta godišnje organizira i prodajne izložbe mladih i neatabliranih slikara.

Razni zahvati

Estetska i plastična kirurgija
U Poliklinici Sinteza može se odraditi dosta kirurških zahvata. Od endoskopske operacije kila i žuči, liječenja hemoroida laserom i operacijom, liječenjaanalnih fisura i fistula, analnih tromboza i apscesa, liječenja tumora kožnog i potkožnog tkiva, do uklanjanje bradavica i madeža. “Radimo i laserske operacije vena, bavimo se i estetskom te plastičnom kirurgijom, od faceliftinga, liposukcije i laserske lipolize, korekcije trbušne stijenke, estetskih operacija grudi i genitalija, a izvodimo i brojne ginekološke kirurške zahvate”, navodi Jeannette Gjurić.

Komentirajte prvi

New Report

Close