Tedeschi ulaže 120 milijuna kuna u energetske pločice

Autor: Marija Crnjak , 26. rujan 2013. u 11:13
Emil Tedeschi, predsjednik Uprave i vlasnik Atlantic grupe. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Atlantic Grupa je potpisivanjem predugovora u Industrijskom parku Nova Gradiška započela ulaganje u novu tvornicu.

Atlantic Grupa je potpisivanjem predugovora u Industrijskom parku Nova Gradiška započela je ulaganje u novu tvornicu za proizvodnju energetskih pločica iz asortimana sportske i aktivne prehrane, objavila je tvrtka. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 120 milijuna kuna koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast poslovanja u konačnici 160 novih radnih mjesta. Nakon potrebnih priprema, početak gradnje tvornice planira se u travnju 2014. godine, a prvi proizvodi s novih linija na tržištu se očekuju u prvom kvartalu 2015., javili su iz Atlantica.

Atlantic Grupa proizvodi sportsku i aktivnu prehranu pod brendom Multipower, a najveći dio asortimana proizvodi u vlastitim pogonima u okolici Hamburga (praškasti proizvodi i komprimati) te u Rogaškoj Slatini (napitci), dok su se energetske pločice dosad proizvodile ugovorno kod treće strane. U skladu sa strateškim određenjem konsolidacije vlastite proizvodnje s ciljem maksimalnog korištenja unutarnjih sinergija sustava, energetske pločice će se po završetku investicije u novu tvornicu nadalje proizvoditi vlastitim kapacitetima.

“S velikim zadovoljstvom ulazimo u ovaj projekt, prije svega zbog toga što stvaramo novu vrijednost na najizravniji način, izgradnjom, proizvodnjom, zapošljavanjem, a u konačnici izvozom vlastitih proizvoda visoke kvalitete na svjetsko, primarno europsko tržište. Novi proizvodni pogoni projektirani su u skladu s najvišim standardima prehrambene proizvodnje i predstavljaju ulaganje u daljnji razvoj našeg segmenta sportske prehrane, ali i širi razvoj u srodnim područjima asortimana Atlantic Grupe u regiji JI Europe. U Novoj Gradišci naišli smo na iznimno razumijevanje i susretljivost predstavnika lokalne zajednice i veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici kroz razvoj vlastitog poslovanja pridonijeti razvoju ove poslovne zone.”, rekao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo da je Atlantic Grupa odabrala Industrijski park Nova Gradiška kao najkvalitetniju od 93 analizirane poslovne zone. To je potvrda atraktivnosti Industrijskog parka kao jedne od najkonkurentnijih ulagačkih destinacija u Hrvatskoj, kao i potvrda potpune opredijeljenosti Grada za stvaranje optimalnih uvjeta za privlačenje ulaganja i razvoj gospodarstva ovog kraja. U  Atlantic Grupi smo dobili vrhunskog i izuzetno korektnog partnera te ćemo učiniti sve,  kao i u dosadašnjem tijeku pregovora, da ovo ulaganje bude samo početak jedne dugoročne, uspješne suradnje. Atlantic kao investitor može računati na punu profesionalnu potporu Grada i Industrijskog parka u svim fazama realizacije projekta. Radujemo se ovoj suradnji.”, komentirao je Željko Bigović, gradonačelnik Grada Nove Gradiške.

Atlanticova kompanija sa sjedištem u Hamburgu stavit će se u funkciju osposobljavanja novog proizvodnog pogona. S gotovom tvornicom u punom kapacitetu te ambicioznim planovima razvoja poslovanja cilj je ostvariti poziciju vodećeg proizvođača funkcionalnih pločica u Europi, najavljuju u Atlanticu.                                                                

Komentari (3)
Pogledajte sve

E da ga sad Frščić vidi pa pita: ” S kojim penez ti to misliš graditi? Pokaži peneze” E moj Friščiću, stvarno si “obranio” Podravku…

Bez ovakvih proizvodnih investicija u RH, a ne u inozemstvu nema napretka. Svaka čast gosp. Tedeschiju, jer je isto takvu tvornicu sigurno mogao izvan granica mogao napraviti i jeftinije.

Ovo treba pozdraviti!
Ne budu li se otvarali ovakvi i slični pogoni poput onog nekidan u Kninu za vijke Hrvatska će postati pusta zemlja bez ljudi…

New Report

Close