Prvi Lego Store u rujnu stiže u Hrvatsku

Autor: Marija Crnjak , 30. srpanj 2014. u 11:38
Press photo

Inače, od osnutka tvrtke do sad se proizvelo više od 700 milijardi LEGO kockica, odnosno čak 94 kockice za svakog čovjeka na Zemlji.

U rujnu se u zagrebačkom Arena centru otvara prvi ekskluzivni LEGO Store, prvi u Hrvatskoj i na području jugoistočne Europe. Kako stoji u objavi, na preko 150 kvadratnih metara kupcima će se predstaviti cjelokupni LEGO asortiman kreativnih igračaka za djecu i odrasle, uključujući ekskluzivne linije proizvoda „Architecture“ i „Technic“ za arhitekte, inženjere i sve one koji se tako osjećaju te komplet „Star Wars“ za ljubitelje legendarnih Zvjezdanih ratova Georgea Lucasa.

Osim navedenih LEGO kompleta i drugih LEGO proizvoda, posjetitelji će s takozvanog „Pick-A-Brick“ zida u trgovini moći odabrati kockice po vlastitoj želji te ih kupovati na kile! Uza sve to, u trgovini će se uz pomoć specijaliziranog „Build-A-Mini“ pulta moći kreirati vlastita i jedinstvena LEGO figurica, iz izbora od nekoliko tisuća mogućih sastavnih dijelova i kombinacija.

Inače, od osnutka tvrtke do sad se proizvelo više od 700 milijardi LEGO kockica, odnosno čak 94 kockice za svakog čovjeka na Zemlji. U jednoj godini proda se toliko LEGO kockica da bi se njima Zemlju moglo opasati pet puta (pritom, jedna standardna LEGO kockica dugačka je samo 3,2 centimetra). I ono što je možda najvažnije, procjenjuje se da svi ljubitelji LEGO kockica na svijetu zajedno godišnje provedu pet milijardi sati u igri, konstruirajući i gradeći inovativne tvorevine od više od 55 milijardi najrazličitijih LEGO elemenata koji se proizvedu svake godine.

LEGO je obiteljska tvrtka sa sjedištem u Billundu u Danskoj. Osnovana je 1932. godine, a danas se LEGO proizvodi mogu kupiti u više od 130 zemalja diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku od jeseni ove godine. Ime „LEGO“ je 1934. godine osmislio Kirk Kristiansen, osnivač i nekadašnji predsjednik i izvršni direktor LEGO Grupe, spojivši prva slova danske fraze ‘Leg godit’ odnosno „igraj se dobro“. LEGO trenutačno zapošljava gotovo 12 tisuća zaposlenika diljem svijeta te reciklira i do 90% materijala koje koristi u proizvodnji kockica. U lipnju ove godine LEGO Grupa je pokrenula posebni istraživački institut s ciljem promocije jednakosti među spolovima, posebice kada je u pitanju kreativno korištenje i prezentiranje uradaka izrađenih uz pomoć LEGO kockica.

Komentirajte prvi

New Report

Close