Prekinula uspješnu karijeru u Austriji, vratila se u Hrvatsku i uspjela

Autor: Poslovni.hr , 15. rujan 2016. u 11:44
Foto: Facebook

Bila je odlučna da u rodnom kraju majke pokrene svoj biznis sa slasticama, mada su je u samom početku čudno gledali i govorili “vraća se iz Austrije da ovdje otvori obrt, a svi odlaze put Austrije i Njemačke”.

Sve je počelo kada je Mariela Kranjec donijela odluku da prekine odličnu karijeru slastičarke u Austriji, napusti posao u elitnom hotelu gdje je vodila odjel slastica i vrati se u Hrvatsku, piše Glas Slavonije.

Bila je odlučna da u rodnom kraju majke pokrene svoj biznis sa slasticama, mada su je u samom početku čudno gledali i govorili “vraća se iz Austrije da ovdje otvori obrt, a svi odlaze put Austrije i Njemačke”. Iako su svi bili začuđeni, svi su joj izlazili ususret i pomogli oko brojnih papira i dozvola, a u svemu joj je pomoglo to što je imala završenu školu, položenu kvalifikaciju, položen majstorski ispit i HACAP. Već tada su je i austrijski mediji primijetili, jer je bila najmlađa osoba u Austriji koja je položila majstorski ispit potreban za otvaranje obrta.

Kada je Glas Slavonije čuo za otvaranja obrta „Medeno srce“ te su posjetili Marielu, uskoro je rekla da je posao krenuo takvom brzinom da ona ne zna kako će to sve stići napraviti. Javljali su se kupci iz cijele Slavonije, Zagreba, Rijeke, kupci koji su imali velike priredbe, slavlja, brojni ugostitelji koji pripremaju catering na proslavama, svi su ubrzo željeli kolače i slastice prema Marielinom receptu i kreaciji. A tu je samo mašta granica koju Mariela uspješno stvara na slasticama.

– Od tada je posao krenuo takvim narudžbama da jednostavno nisam mogla sve primiti, jer sam se željela posvetiti svakom kupcu, tako da ako u ovom tjednu imam narudžbu za neke veće svatove, ne uzimam ništa drugo, jer želim da sve bude najbolje, da se mogu dovoljno vremena posvetiti mladenačkoj torti, torti kumova, ostalim tortama kojih nekada zna biti desetak i više, a tu su još i deseci kilograma sitnih svatovskih i brojnih kremastih kolača. Ne želim se preopteretiti pa da se ne mogu posvetiti ukrašavanju svatovskih kolača, posebice mladenačke torte, jer ima jako mnogo ideja i zahtjeva, no ja sam do sada svima uspjela zadovoljiti njihovu maštu i napraviti baš takvu tortu kakvu su željeli. Torte svatovske su najzahtjevnije, ali i najveći izazov za mene, i nema toga što se ne može napraviti – kaže mlada poduzetnica Mariela Kranjec iz Brestovca, koja je upravo obilježila prvu godinu poslovanja jednom skromnom feštom i da zahvali svojim roditeljima koji su joj bili najveća potpora, ali i susjedima, rodbini, prijateljima.

Komentirajte prvi

New Report

Close