Poreznici od danas u pojačanoj kontroli tri djelatnosti, posebno u jednom dijelu Hrvatske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. kolovoz 2019. u 09:43
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Porezni inspektori provodit će od danas do srijede, 14. kolovoza, pojačanu kontrolu fiskalizacije na Jadranu u pekarnicama, objektima za smještaj i uslugama taksija, priopćila je Porezna uprava na svojim internetskim stranicama.

"​Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 8. – 14.8.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu", kaže se u priopćenju.

Dodaje se da će nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti p​roizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, smještaja i taksi službe.

Porezna uprava ističe da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini, obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

U priopćenju se napominje da se u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podaci o fiskaliziranim računima i na temelju obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

Komentari (2)
Pogledajte sve

10 godona ljetujem na Jadranu po 3-4 puta, godisnje; u privatnom smjestaju NIKAD nisam dobio račun sve do ove godine kada mi je vlasnica htjela naplatit klimu u apartmanu. Pa sam zamolio da mi izda racun za najam klime. Nije htjela. Onda sam rekao da neću ništa platit dok ne dobijem racun za najam klime. onda je rekla da ne moram klimu platiti. A ja sam inzistirao da platim klimu ali da dobijem račun… i tako sam dobio račun ali ne za klimu već za smještaj… naravno bez iznosa za klimu. Vlasnica se velikodusno odrekla 25 eura za 5 dana klime. Odvratan pokusaj prevare ljigave vlasnice apartmana. Podržavam svaku akciju porezne kontrole na jadranu. Za kupljenu kuglu sladoleda nikad dolje nisam dobio račun. Nikad. Turizam i ugostiteljstvo su previligirane djelatnosti, najviše se drzava i radnici u njima pokradu.

Trebali bi prvo u kontrolu saborskih zastupnika ministara …. Ne samo oni nego i policija, dorh i uskok. Kad pociste tamo onda neka idu dalje ….

New Report

Close