Položen temeljni kamen za novu tvornicu čokolade i bombona

Autor: Agencija VLM , 15. ožujak 2013. u 15:13
Osijek - Polaganje kamena temeljca za izgradnju nove tvornice cokolade i bombona Kandit u Osijeku. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Kanditovci su tijekom prošle godine ostvarili rast od 20 posto, a u prva dva mjeseca ove godine 35 posto.

Položen je temeljni kamen u Industrijskoj zoni Nemetin kraj Osijeka za novu Tvornicu čokolade i bombona Kandit. Ona će se prostirati na površini od 23.000 četvornih metara, a vrijednost investicije penje se na 20 milijuna eura. 

– Ova nam je tvornica bitna zbog ulaska u EU, što je za nas izazov. U dijelu tržišta CEFTA-e imat ćemo otegotnu okolnost zbog carina koje će nam se javljati primjerice na tržištima Kosova i Makedonije – istaknuo je predsjednik Uprave Kandita Mario Muller. Kanditovci su tijekom prošle godine ostvarili rast od 20 posto, a u prva dva mjeseca ove godine 35 posto. Trenutno je u osječkoj tvornici čokolade i bombona stalno zaposleno 340 radnika, a u sezoni primaju dodatnih 40 do 50 sezonaca.

– Od zgrade su nam još važnija investicije u proizvodna postrojenja koje će Kanditu omogućiti da bude što je bio nekada – jak regionalni igrač u ovoj branši. Očekujemo kako će na ovaj način osigurati stabilnost radnih mjesta i danas-sutra omogućiti eventualno nova zapošljavanja – dodao je Muller. Završetak radova i konačno preseljenje u novu kanditovu tvornicu najavljeno je za prvu polovicu 2014. godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close