Pokrenuta stranica za besplatnu pravnu pomoć

Autor: Objava za medije , 17. veljača 2014. u 14:50
Thinkstock

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva partner je projektu u Republici Hrvatskoj.

Novopokrenuta web stranica omogućuje pristup besplatnoj pravnoj pomoći za građane. Nova mrežna stranica pripremljena u okviru međunarodnog projekta Trostruko A za građane (informacije, savjeti, aktivna pomoć) – na kojem je Nacionalna zaklada jedan od partnera.

Stranica putem interaktivne karte nudi jednostavan pristup svim organizacijama koje pružaju informacije, savjete i besplatnu pravnu pomoć građanima u pet država jugoistočne Europe (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Rumunjska, Kosovo) i Turskoj. Projekt Trostruko A za građane (Triple A for Citizens: Access to information, Advice & Active help), koji je pokrenula organizacija ECAS iz Bruxelessa, a financira ga Europska komisija, temelji se na načelu da svatko ima pravo biti informiran o svojim pravima.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva partner je projektu u Republici Hrvatskoj. Nadalje, Nacionalna zaklada će u okviru svog Programa podrške građanima nakon ulaska RH u EU uskoro objaviti poziv za iskaz interesa za uvrštavanje svih organizacija koje u Republici Hrvatskoj pružaju primarnu pravnu podršku građanima kako bi informaciju o tome učinili što dostupnijom.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close