Pekarnicu registrirao kao fast food i tako spasio posao: “Sad možemo raditi svaku nedjelju”

Autor: Poslovni.hr
26. veljača 2024. u 07:42
Podijeli članak —
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Dodao je da nisu lako došli do registracije fast fooda, te da su za to trebali posebni uvjeti, veća kvadratura i puno papirologije.

Od 1. siječnja ove godine prvih šesnaest nedjelja, dakle do svibnja, riječka Arena će raditi isključivo kao pekarnica, a od svibnja do kraja godine kao fast food. Da to nismo učinili, pola radne snage morali bismo otpustiti, kazao je vlasnik Lulezim Qenaj.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

‘Iskoristili smo zakonske mogućnosti i osnovnoj djelatnosti pekarnice dodali i djelatnost fast fooda. Na taj način spasili smo posao, zaštitili radnike, odnosno spasili sva radna mjesta, a građanima omogućili da kod nas mogu kupovati svježe pekarske proizvode nedjeljama i blagdanima, tijekom cijele godine’, kazao je vlasnik Lulezim Qenaj za Novi list.

Od 1. siječnja ove godine prvih šesnaest nedjelja, dakle do svibnja, riječka Arena će raditi isključivo kao pekarnica, a od svibnja do kraja godine kao fast food. Da to nismo učinili, pola radne snage morali bismo otpustiti, kazao je vlasnik Lulezim Qenaj.

‘Iskoristili smo zakonske mogućnosti i osnovnoj djelatnosti pekarnice dodali i djelatnost fast fooda. Na taj način spasili smo posao, zaštitili radnike, odnosno spasili sva radna mjesta, a građanima omogućili da kod nas mogu kupovati svježe pekarske proizvode nedjeljama i blagdanima, tijekom cijele godine’, kazao je vlasnik Lulezim Qenaj za Novi list.

Dodao je da nisu lako došli do registracije fast fooda, te da su za to trebali posebni uvjeti, veća kvadratura i puno papirologije.

Istaknuo je da su kada rade kao fast foofd uključena određena ograničenja pa, primjerice tada ne smiju prodavati veliki kruh, odnosno smijemo prodavati kruh težine do 250 grama.

‘Također, smijemo prodavati i sve ostalo što je do te gramaže, dakle sendviče, manje pizze, mini kruh, sve vrste peciva, kao i ostali asortiman proizvoda koji imamo u ponudi – sokove, mlijeko, jogurte’, kazao je.

Pojasnio je da s radnicima ponudili mogućnost da oni koji mogu i žele rade i noću, nedjeljom i praznicima, ali ih za to dodatno plaća, a oni koji to ne žele i ne mogu, također su imali pravo izbora.

Autor: Poslovni.hr
26. veljača 2024. u 07:42
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close