Okrugli stol o novom zakonu o DIP-u

Autor: Poslovni.hr , 14. prosinac 2005. u 06:00

ZAGREB – Sudionici okruglog stola na temu zakonskog reguliranja rada Državnoga izbornog povjerenstva (DIP) suglasili su se jučer da je osnivanje DIP-a kao stalnog, neovisnog i stručnog tijela korak naprijed u demokratizaciji izbornog sustava. Okrugli stol održava se u Saboru uoči drugog čitanja prijedloga novog zakona o DIP-u, a organizirali su ga Vlada i OESS-ova misija u Hrvatskoj.
Ocjenjujući da je DIP i do sada izvrsno radio, predsjednik Vlade Ivo Sanader naglasio je da je predloženi zakon dio cjelokupne reforme izbornog sustava koja bi Hrvatsku trebala uvrstiti u red zemalja visoke demokracije. I predsjednik Sabora Vladimir Šeks ističe da je Hrvatska pred korjenitim promjenama izbornog zakonodavstva, dio kojih je o novi ustroj DIP-a. DIP treba biti i bit će jamac zakonitih, korektnih i poštenih izbora na svim razinama vlasti, kazao je Šeks. S tim su suglasni i predstavnici OESS-a.
Upozoravaju, međutim, da je zajednička analiza OESS-a i Venecijanske komisije Vijeća Europe pokazala da bi trebalo razmisliti o tome da se u izbor članova DIP-a, uz Hrvatski sabor, uključe i druge državne institucije poput Ustavnog suda. (H)

Komentari (6)
Pogledajte sve

Toliko je tajan da za njega svi znaju. Uglavnom, ništa novo.

Izrada web stranica koje ce Vam dovesti nove klijente. Prepustite brigu o Vašoj web stranici profesionalcima. izrada web stranica

ovo mi je samo dokaz da nema zaštite[/url] ni nikakve tajnosti na ovom svijetu…

Nema te sigurnosti[/url] koja može pomoći ,a bome ni tajnosti više u ovom popupanom lončiću od svijeta!

New Report

Close