Od listopada zdravstveni djelatnici će na posao moći doći na osnovi jednog od tri uvjeta

Autor: Poslovni.hr , 13. rujan 2021. u 08:53
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš poslao je sinoć otvoreno pismo zdravstvenim djelatnicima u kojem ih podsjeća da je zajednička profesionalna i ljudska obveza djelatnika u zdravstvu.

I prošli tjedan završili smo s porastom broja novozaraženih. Jučer je zabilježeno 807 novih slučajeva, što je gotovo 300 više nego prošle nedjelje. I dalje raste broj pacijenata na bolničkom liječenju, kojih je danas 572. Preminulo je još 13 osoba. Nacionalni Stožer odlučio je da će zaposleni u zdravstvu od 1. listopada morati imati COVID potvrde.

Otvoreno pismo zdravstvenim djelatnicima

Ministar zdravstva Vili Beroš poslao je sinoć otvoreno pismo zdravstvenim djelatnicima u kojem ih podsjeća da je zajednička profesionalna i ljudska obveza djelatnika u zdravstvu – pomagati ljudima u zaštiti njihova zdravlja. U bolnice se dolazi na liječenje, a ne po zarazu, poručio je ministar Vili Beroš – najavivši da će se u bolnice na posao dolaziti – uz COVID potvrde.

– Liječnici, medicinske sestre, ali i nezdravstveno osoblje od 1. listopada na radno mjesto moći će doći na osnovi jednog od tri uvjeta, a to su ili cijepljenje, ili preboljenje bolesti ili negativan test na COVID-19. Naša zajednička obveza je da svoj svakodnevni profesionalni rad prilagodimo uvjetima u kojima živimo i djelujemo. Čuvajući svoje osobne slobode i demokratska prava, moramo poštovati i druge članove zajednice, njihova prava, posebno na zdravlje i život, poručio je Beroš.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close