Imamo 53 novozaraženih, Božinović poručio trgovcima da ne smiju poslužiti kupca bez maske

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2020. u 14:01
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Prosječna dob je 47,4 godine. U posljednja 24 sata 204 testiranja. Postotak pozitivnih je 4,01 posto.

Imamo 53 pozitivne nove osobe, ukupno, od početka zaraze, je 3775 pozitivnih. Prosječna dob je 47,4 godine. U posljednja 24 sata 204 testiranja. Postotak pozitivnih je 4,01 posto.

Podsjetimo, nakon subotnjih 140 slučajeva koronavirusa što je rekord od početka epidemije, jučer je u Hrvatskoj broj novozaraženih bio 50.

“Nemamo značajnih novih žarišta. Imamo nekoliko vjenčanja i raznim krajevima, i nekoliok proslava. Imamo jedno novo žarište u domu za starije u Umagu. Jučer je uzeto 90 briseva, i svi su negativni, što je dobra vijesti. U još jednoj ustanovi je zbog temperature bio uzet velik broj briseva u SMŽ i svi su negativni”, rekao je Krunoslav Capak.

Imat ćemo i sankcije ako se pokaže da neka mjera nije prihvaćena, najavio je Davor Božinović.

“Nadamo se da neće doći do toga. Veliki centri imaju zaštitare gdje nije problem ne pustiti osobu bez maske, u malim trgovinama ne smije se poslužiti nekoga bez maske. Nema toliko policije ni inspekcija da mogu baš sve kontrolirati… Apeliramo na sve da zovu 112 ili policiju ako treba intervenirati.

Svima nam je cilj prihvatiti novo normalno i treba postati praksa nositi masku. Pokazalo se da su učinkovite”, rekao je Božinović, a Alemka Markotić ponovila je da se jedna maska ne bi smjela nositi cijeli dan, već bi je se trebalo mijenjati svakih tri sata.

Komentirajte prvi

New Report

Close