Lošinjski Vitality Hotel Punta prvi s certifikatom EuropeSpa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. kolovoz 2014. u 11:12
Foto: Thinkstock

To je ujedno drugo veliko priznanje tom hotelu ove godine.

Vitality Hotel Punta na Lošinju prvi je hotel u Hrvatskoj koji je dobio međunarodni certifikat kvalitete za medicinski spa i wellness ponudu EuropeSpa od istoimene njemačke organizacije usko povezane s Europskim spa udruženjem (ESPA), izvijestili su danas iz EuropeSpa koja je i provela to certificiranje.

Iz EuropeSpa ističu da je Vitality Hotel Punta smješten na odličnoj lokaciji uz more te osim smještaja u 29 soba i 16 apartmana s pogledom na more nudi i cijeli niz spa i wellness aktivnosti za zdravlje i vitalnost, temeljenih na lošinjskom bogatstvu biljnih ljekovitih vrsta, što sve kvalitetom i inovativnošću zadovoljava stroge standarde EuropeSpa certifikata.

Povodom dobivanja tog certifikata menadžer Vitality Hotela Punta Robert Betić istaknuo je da je to dokaz i potvrda uspješnog rada hotela prema najvišim standardima međunarodne kvalitete.

To je ujedno drugo veliko priznanje tom hotelu ove godine, nakon što je krajem ovog srpnja prvi u Hrvatskoj dobio i međunarodni certifikat za antialergijski hotel ECARF istoimene neprofitne fondacije (European Centre for Allergy Research Foundation).

Certifikat ESCARF Vitality Hotel Punta dobio je za zadovoljavanje posebnih 'antialergijskih' standarda u pripremi hrane, uspostave zona u kojima nema kućnih ljubimaca, uvođenja lončanica uzgojenih po metodi hidrokulture u cilju smanjenja rizika od plijesni, kao i proizvoda za osobnu higijenu osoba sa osjetljivom kožom (npr. bezmirisni ili sapuni bez alergijskih supstanci).

Važnost tih certifikata za poslovanje hotela naglasili su danas i iz njegove matične kompanije, malološinjske Jadranke, dodajući da im to podiže i konkurentnost na međunarodnoj razini.

Za hotel kažu da ove godine postiže i bolje rezultate od lanjskih, zabilježivši u prvih sedam mjeseci ove godine 6 posto više noćenja nego lani, a vjeruju da će se pozitivan trend nastaviti i do kraja godine odnosno listopada do kada je hotel otvoren.

Najviše noćenja ostvaruju Nijemci, Austrijanci, Slovenci, Talijani i domaći gosti, koji su, kako kažu, dobro prihvatili ovogodišnje novosti u tom hotelu, nove vanjske bazene i proširenje wellnessa.

Hotel je jaču spa i wellness ponudu uveo nakon temeljite obnove završene u lipnju 2012. u što je Jadranka uložila 12,5 milijuna eura. Tada je i dobio kategoriju četiri zvjezdice.

Komentirajte prvi

New Report

Close