Karamarko: Kolinda Grabar Kitarović je autentični HDZ-ovac

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. lipanj 2014. u 16:16
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je Kolindu Grabar Kitarović potvrdio kao stranačku kandidatkinju za predsjednicu Republike, poručivši kako je to prvi put, nakon prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, da je predsjednički kandidat autentični HDZ-ovac.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je Kolindu Grabar Kitarović potvrdio kao stranačku kandidatkinju za predsjednicu Republike, poručivši kako je to prvi put, nakon prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, da je predsjednički kandidat autentični HDZ-ovac.

"Mislim da se radi o kandidatu koji nije odnjegovan na nekim socijalističkim jaslama, kao prethodni. Po prvi put je netko kandidat koji je nakon predsjednika Tuđmana autentični HDZ-ovac. Vi znate da predsjednik Republike ima odgovornost i u domeni vanjskih poslova i sigurnosti vojske, a pogledajte njezinu karijeru i vidjet ćete da je upravo za to specijalizirana i te su njezine kvalitete porepoznali i u NATO savezu", rekao je Karamarko novinarima nakon sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke u Vukovaru.

Naglasio je kako HDZ-ovoj kandidatinji sve ide u korist te da se niti jedan kandidat s njom ne može mjeriti. "S druge strane, ona je žena. Mi hrabro kandidiramo ženu unatoč nekima koji kažu da hrvatsko društvo još nije spremno za ženu na takvom jednom mjestu. Mi tvrdimo da jest", poručio je.

Karamarko je istaknuo kako HDZ na Pantovčak ne želi izabrati "nekoga tko će biti fikus i prilagođavati se dnevnopolitičkim situacijima, kao što je to sada", već osobu "koja će se koristiti svojim ovlastima i brinuti o ovoj teškoj situaciji". Predsjedniku Ivi Josipoviću zamjerio je da se ne usudi kritizirati SDP jer će mu "valjda trebati njihova podrška i 'support' na predsjedničkim izborima".

Karamarko je ustvrdio kako će predizborna kampanja Kolinde Grabar Kitarović biti skromna, realna i afirmativna te neće biti "prljava", najavivši da je HDZ-ova kandidatkinja kampanju vjerojatno započeti nakon rujanskog summita NATO-a.

Predsjednik HDZ-a uvjeren je i u pobjedu HDZ-ove koalicije na nedjeljnim prijevremenim lokalnim izborima u Vukovaru, poručivši kako je Vukovar puno trpio u Domovinskom ratu, ali da "još uvijek trpi nebrigu i slabu skrb", što će, istaknuo je, HDZ promjeniti kada dođe na vlast.

Rekonstrukciju u Vladi nazvao je "čistom kozemtikom i to lošom". Istaknuo je kako bi Zoran Milanović, da je ozbiljan premijer i da kadrovske promjene nisu "posljedica njihovih unutastranačkih i brutalnih obračuna", promjenio i ljude koji se bave gospodarstvom. "On mjenja nešto drugo. Dobro, ni ovi nisu dobri. Zapravo ne znam koji je dobar. Mi u Saboru nećemo dignuti ruku. Vidjet ćemo kako njihova većina bez savjesti i dalje funkcionira", rekao je Karamarko.

Upitan bi li, da je premijer, otišao u Brazil na večerašnju nogometnu utakmicu između Hrvatske i Brazila, odgovorio je kako vjerojatno bi, ali bi razmislio da taj put sam plati.

Tijekom poslijepodneva u Vukovaru će se održati i sjednica Središnjeg odbora HDZ-a, a navečer će Karamrko nazočiti i predizbornom skupu HDZ-ove koalicije za nedjeljne prijevremene izbore u Vukovaru.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Neznam tko je gori i tko je napravio više štete Mesić ili Josipović.

Nadam se da će većina Hrvata dati glas Kolindi.

Osobno se nadam da se Karamarko neće previše gurati u predsjedničku kampanju. Kolinda može i bez njega. Josipović mi je postao naporan je se toliko trudi da pomiri Hrvate i Srbe da se ponekad pitam čiji je predsjednik. Više mi se sviđala Mesićeva retorika kada je rekao da će poslati tenkove u Bosnu ako Dodig nastavi sa sranjima.

New Report

Close