U ponedjeljak se otvara najviša zgrada u Hrvatskoj: Visoka je 135 metara, u njoj će raditi 1000 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 14. srpanj 2023. u 09:14
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zgrada u kojoj će poslovati Marriot hotel dala je potpuno novu vizuru gradu pod Marjanom,

Dalmatia Tower, službeno najviša građevina u Hrvatskoj konačno je od Grada Splita dobio uporabnu dozvolu. Time je najveći neboder u Hrvatskoj zadovoljio sve potrebne uvjete za početak rada tornja i otvaranje AC Hotela by Marriott Split koje je predviđeno za ponedjeljak.

Ukupno će u Westgate Toweru raditi nešto više od tisuću ljudi, od čega čak 700 inženjera, IT tehničara i visokospecijaliziranih radnih mjesta u Ericssonu, dok će AC Hotel zapošljavati oko 100 ljudi.

Službeno najviša građevina u Hrvatskoj nedavno je dobila noćno osvjetljenje. Zgrada u kojoj će poslovati Marriot hotel dala je potpuno novu vizuru gradu pod Marjanom, piše Dalmacijadanas.

“Iznimno smo ponosni što na ovaj način možemo istaknuti dobre temelje prijateljstva, geopolitičkih i strateških veza između SAD-a i Hrvatske. Dvije države povezane su ekonomski, politički i turistički. Osim toga, u našem Dalmatia Toweru poslovat će i prvi AC Hotel u Hrvatskoj, a koji je dio najprestižnijeg svjetskog lanca Marriott sa sjedištem u SAD-u. Osim toga uvijek ćemo biti zahvalni veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj koje nam je od prvog dana pružalo nesebičnu podršku u realizaciji projekta. Obilježavanje i podrška Dana nezavisnosti najmanji je prijateljski čin kojeg možemo napraviti”, istaknuo je nedavno u priopćenju Westgate grupe Josip Komar.

Komentirajte prvi

New Report

Close