Hrvatska tvrtka za svako dijete daje 3.326 kuna, a dali bi i više da je neoporezivo

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2018. u 11:37
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Plaće su im, kako kažu sami radnici, među boljima u Šibensko-kninskoj županiji, a sviđa im se i što se ne radi subotama i nedjeljama.

Radnike treba stimulirati i pomoći u važnim životnim trenucima kao što je dobivanje djeteta, pa će manje mladih razmišljati o bijegu iz Hrvatske i stvaranju boljeg života u inozemstvu – tako poručuju iz jedne šibenske tvrtke koja je više puta od Gospodarske komore nagrađivana za uspješno poslovanje. Sada su odlučili nagraditi svoje zaposlenike nakon što postanu roditelji, piše RTL Vijesti.

Suvlasnica i direktorica firme koja se bavi proizvodnjom opreme za vodovode i odvodnju čitala je kako se u Švedskoj olakšava život obiteljima s djecom, pa je odlučila i sama napraviti nešto slično u firmi koju vodi zajedno sa suprugom.

"Nekako sam osjetila isto potrebu šta mogu ja, pitala sam sebe što možemo napraviti da bi bilo dobro za novorođeno dijete kad se rodi da damo jedan poklon", kazal nam je Ankica Burić, članica Uprave MIAB-a.

Njenom suprugu je žao što su svote preko 3.326 kuna oporezive, inače bi dali i više. Odnos s radnicima on smatra temeljem dobrog poslovanja.

"Ako nemate pozitivno ozračje u firmi, ne možete postići ništa. Znači prvo ljudi, uposlenici naši moraju biti zadovoljni", ističe Mate Burić, član Uprave MIAB-a.

Plaće su im, kako kažu sami radnici, među boljima u Šibensko-kninskoj županiji, a sviđa im se i što se ne radi subotama i nedjeljama.

Komentirajte prvi

New Report

Close