Građani se jako zaigrali s Poreznom upravom, poslali joj nevjerovatan broj računa

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2019. u 13:04
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Nakon uvođenja fiskalizacije ovo je četvrta sezona u kojoj građani sudjeluju u naporima Porezne uprave da suzbije sivu ekonomiju.

Nakon završene četvrte sezone nagradne igre „Bez računa se ne računa“ Ministarstvo financija- Porezna uprava od građana je zaprimila ukupno 40.260.000 računa.

"Zahvaljujemo građanima što podupiru Poreznu upravu u suzbijanju sive ekonomije još od uvođena fiskalizacije u prometu gotovinom 2013. godine te što su tijekom posljednje sezone nagradne igre poslali gotovo 12 milijuna računa", poručili su.

"Siva ekonomije prisutna je u svim državama Europske unije, ali i mnogo šire. Riječ je o prijetnji kako za državni proračun, tako i za društvo u cjelini koja se mora ozbiljno shvatiti. Iako je Ministarstvo financija do sada uložilo velike napore i resurse kako bi ju suzbilo u što većoj mjeri, borba protiv sive ekonomije se nastavlja, ne samo zbog sigurnije zajedničke budućnosti već i zbog osiguravanja pravednih uvjeta na tržištu za većinu obveznika koji uredno izvršavaju svoje obveze“, izjavio je Božidar Kutleša, pomoćnik ministra, ravnatelj Porezne uprave.

Sustavi fiskalizacije i analize rizika Porezne uprave konstantno se nadograđuju i prilagođavaju novim pojavnostima u poslovanju poreznih obveznika, što ovlaštenim inspektorima omogućava obavljanje ciljanih nadzora, praćenje dnevnog prometa i lakše otkrivanje kršenja propisa od strane poreznih obveznika. Međutim, osim što se oslanja na nove tehnologije prilikom obavljanja nadzora, Porezna uprava i dalje računa na potporu građana.

"Osim službenicima Porezne uprave posebno bih se zahvalio i građanima Republike Hrvatske koji su nas do sada u tolikoj mjeri podupirali u suzbijanju sive ekonomije. To je znak kako su svjesni problema i da žele nešto promijeniti te osigurati što poštenije i uređenije društvo. Uz svoje redovne nadzorne aktivnosti, Porezna uprava će građane i dalje motivirati svojim kampanjama i nagradnim igrama te im olakšavati poslovanje i komunikaciju s Poreznom upravom putem sustava e-porezne, odnosno Jedinstvenog portala Porezne uprave koji gotovo svakog dana nudi nove mogućnosti", naveo je Kutleša. 

Komentari (5)
Pogledajte sve


daj borga ti neku normalnu igru, npr. IZABERI NAJBOLJEG UHLJEBA

Imaš ne stotku nego 5-stotku od mene!!! 😁😁😁

daj borga ti neku normalnu igru, npr. IZABERI NAJBOLJEG UHLJEBA

daj borga ti neku normalnu igru, npr. IZABERI NAJBOLJEG UHLJEBA

Naše najveće sive ekonomije su PTKM, MULJANIK, brodonegradnja, farbanje tunela, krojenje urbanističkih planova od streane lokalnih šerifa i uhljeba CKRH i tako dalje…

New Report

Close