Financiranje solarnih elektrana za građane

Autor: Petra Bulić/VLM , 23. lipanj 2013. u 21:59
Cilj partnerstva je izgradnja solarnih elektrana za projekte koji su sa Hrvatskim operatorom tržišta energije sklopili ugovor o otkupu električne energije

Cilj partnerstva je izgradnja solarnih elektrana za projekte koji su sa Hrvatskim operatorom tržišta energije sklopili ugovor o otkupu električne energije.

Tvrtka O.P.M. Koncept, jedan od vodećih posrednika u Hrvatskoj za stjecanje statusa povlaštenog proizvođača struje, i njemačka tvrtka Spirit ESS Solar, sklopile su ugovor o strateškom partnerstvu, kojim se rješava pitanje financiranja izgradnje solarnih elektrana za veliki broj građana koji nisu u mogućnosti sami financirati projekt izgradnje elektrane.

Cilj partnerstva je izgradnja solarnih elektrana za projekte koji su sa Hrvatskim operatorom tržišta energije sklopili ugovor o otkupu električne energije, priopćili su iz O.P.M. Koncepta."U Hrvatskoj vidimo velik potencijal i želimo biti potpora vašoj zemlji poticanjem gospodarstva i stvaranjem novih radnih mjesta", kazao je Thomas Bissinger, suosnivač i direktor Spirit ESS Solara.

Kako je priopćeno, ova tvrtka, kojoj je suvlasnik i Robert Salopek, poduzetnik hrvatskih korijena, radi samo s komponentama hrvatskog podrijetla, dok se iz inozemstva naručuju samo oni dijelovi kojih nema u Hrvatskoj."Veseli nas povećanje svijesti u Hrvatskoj o važnosti obnovljivih izvora. Siguran sam da će ulazak u EU potaknuti još veći rast ulaganja u tom području", kazao je Jan Matković, direktor O.P.M. Koncepta.

Komentirajte prvi

New Report

Close