Direktor HEP-a Ivica Martinek podnio ostavku zbog namještanja posla

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2016. u 11:08
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Slučaj je izazvao osude javnosti te građana koji se protive oduzimanju radnih mjesta zbog obiteljskih ili drugih veza.

Neslužbeno doznajemo u HEP-u da je direktor HEP-a Ivica Martinek danas podnio ostavku zbog svega što se dogodilo. Tvrdi da se samostalno pozivao na nalog predsjednika UpravePerice Jukića o zapošljavanju njegova nećaka. 

Sporna snimka u četvrtak je izašla u javnost, a u njoj je zabilježen razgovor između Martineka i direktora Pogona posebne toplane, Marija Marjanovića o namještanju posla u HEP-u za radno mjesto električara u Pogonu posebne toplane u Sisku.

Naime, direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek svojem zaposleniku poručio je da mora zaposliti nećaka predsjednika uprave HEP-a, Perice Jukića, u suprotnome biti će smijenjen. Po zakonu, pravo na radno mjesto trebalo je pripasti hrvatskom branitelju Vedranu Ciglaru, piše Večernji list.

Slučaj je izazvao osude javnosti te građana koji se protive oduzimanju radnih mjesta zbog obiteljskih ili drugih veza. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

A ovo su talenti ima bit iz kvote bivseg ministra Prdoljaka.

Nakon Kradana imamo Kradoljaka!
Hrvatskoj Nepotrebna Stranka je nakupina mafijaša i antidržavnih elemenata!

naša država ima uspostavljen sistem, da u državnim službama i firmama djeca naslijeđuju radna mjesta roditelje, ako ništa barem se zapošljavaju u istim tvrtkama, uhljebarina je nasljedna

Ovo nije ništa novo, otkrivate toplu vodu. Mislim da je vrijeme da se kaže “car je gol”. Imamo nezaposlenu djecu koja uzaludno pišu molbe na sva moguća ministarstva, državne službe i ostale tvrtke. Model zapošljavanje je isti. Nezaposleni jadnici koji nemaju ni babu, ni strica, dobivaju hrpu materijala koju moraju NAUČITI za eliminacijski test. Onaj za koga je raspisan natječaj dobiva RJEŠENJA plus na usmenom djelu testa maksimalni broj bodova, a bodovanje usmenog je kao umjetnički dojam… ZATO dajte već izglasajte u Saboru da se ne mora ići na natječaj ako zapošljavate svoju djecu, svoje rodjake, svoje stranačke ljude ili čovjeka koji već tu radi… Olakšat ćete djeci muke za koju ta mjesta nisu rezervirana, neće trošiti vrijeme na uzaludno učenje Zakona koje niti sami državni službenici ne poznaju, nećete im dati lažnu nadu, mi roditelji nećemo imati uzaludnih troškova…BIT ĆEMO VAM ZAHVALNI!!! Neće biti pompoznih oglasa kao što je neki dan objavljen za Ministarstvo financija, stvaraju dojam kako posla ima za sve… Imat ćemo realniju sliku društva. Pripisivati ovakav način zapošljavanje bilo kojoj stranci je licemjerno. Pa to je i za očekivati da svaka stranka zaposli svoje, ali dajte onda to napravite legalno, a ne da sada jedan čovjek daje ostavku, a tisuću drugih sjedi na svojim mjestima, a isto su napravili xy puta. Tu uključujem i zapošljavanja koje kakvih kurtizana u privatnom sektoru ispred pametnih koji su se školovali da bi radili i svojim radom zarađivali, a ne životarili uz roditelje ili napuštali “Lijepu Našu”. Da li je to moralno i po zakonu? U svakoj stranci postoje sposobni i podobni, pa neka vladajuća stranka bira…. I opet jadni branitelj objekt…Čudno zar ne?
POČNITE ZAPOŠLJAVATI, BILO KAKO, OČISTITE SLUŽBE od ljudi koje je pregazilo vrijeme… Donose se zakoni kojima profitne tvrtke mogu otpuštat tzv tehnološke viškove, i otpuštaju ljude koji do mirovine moraju raditi još 2 desetljeća, a u državnim službama držite oprostite na izrazu gerijatriju koja ne bi u mirovinu niti sa 65 godina starosti….

New Report

Close