Agrokor prodao Karisma Hotels Adriatic partnerima?

Autor: Marija Crnjak , 11. travanj 2017. u 07:56
Prva investicija KHA u Crnoj Gori - resort Ruža vjetrova

Priču o povlačenju Agrokora potpirila je panika malih dioničara Ulcinjske Rivijere kojom Karisma želi upravljati.

Zbog problema u kojima se našao, Agrokor je ovih dana izašao iz vlasničke strukture turističke kompanije Karisma Hotels Adriatic (KHA), koju je osnovao prije četiri godine s grupom TUI i meksičkom tvrtkom Karisma Resorts International.

Ova neslužbena informacija, koju nam u Agrokoru još nisu potvrdili, a odgovor TUI-a na naš upit još čekamo, pojavila se povodom namjere KHA da preuzme upravljanje u crnogorskom HTP-u Ulcinjska Rivijera, što su mali dioničari dočekali u panici da će im Agrokor sa svojim problemima pokvariti posao.  No, naši izvori tvrde da je već u tijeku proces brisanja Agrokora iz vlasništva KHA, što će kompaniji dati veću šansu na crnogorskom tenderu, ali i bolju perspektivu poslovanja kompanije u turističkoj sezoni koja je pred vratima.

Iako smo upit poslali u Agrokor, odgovor su nam u ponedjeljak proslijedili iz KHA.  "Agrokor je prisutan u vlasničkoj strukturi, i tu za sad nema promjene. O svim detaljima i eventualnim novostima bit ćemo slobodni informirati. Aktivnosti koje će se eventualno poduzimati imat će za cilj nastavak nesmetanog daljnjeg uspješnog poslovanja KHA grupacije, čiji rezultati su već potvrdili kvalitetu poslovanja i snagu koju donose TUI i Karisma", odgovorili su nam jučer iz KHA.

Njihov odgovor daje naslutiti da su da ima istine u spekulacijama da u KHA nije ušao novi investitor, već da će kompaniju nastaviti voditi preostala dva suvlasnika koji su podijelili Agrokorov dio kolača. Iako detalji o vlasničkim udjelima u KHA nisu nikad objavljeni, vlasništvo je navodno bilo ravnomjerno podijeljeno na tri suvlasnika. KHA je osnovana u proljeće 2013. nakon dvije godine pregovora, a Agrokor je u tom trenutku poslužio kao lokalni partner koji je ubrzao i olakšao ulazak stranih ulagača.

Ideja obitelji Todorić bila je zaokružiti priču s konkretnim projektom u sektoru čiji su dobavljači i partneri, od hrane i pića do građevine i agencijskog biznisa kroz Atlas i Kompas.

Cilj je bio stvaranje novog hotelskog lanca i povećanjem broja turista u jadranskoj regiji, uključujući i Crnu Goru. KHA je prvo od države preuzela Koločep, potom 2014. Hotele Živogošće, a lani je dovršena i kupnja Hotela Plat. Hoteli Plat trenutno se uređuju, a plan je uložiti oko 428 mil. kuna. U rekonstrukciju objekata koji zahvaljujući TUI-u imaju visoku popunjenost KHA je dosad uložila više od 183 mil. kuna. Lani je konačno realizirano i prvo ulaganje u Crnoj Gori, potpisivanjem ugovora o upravljanju resortom Ruža Vjetrova, a njihova sljedeća meta upravo je Ulcinjska rivijera, gdje im se smiješi zakup na 30 godina. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Jos koji milijuncic ode na tajni racun.

Nitko vam ništa nije potvrdio a vi puštate ovu priču – rekla/kazala s debelim naslovom! Čemu senzacionalizam? Tko bi normalan, upravo sada, prodao udio u kompaniji, koja prvo donosi dobit i drugo otkupljuje velike količine robe proizvedene u sustavu Agrokor!?

New Report

Close