Izgled foruma i funkcionalnost

Naslovnica Forum Razno Prijedlozi i primjedbe Izgled foruma i funkcionalnost

*************prebačeno iz tržišta kapitala******************

blackstone:

imam prijedlog za moderatora, ne sviđa mi se grafički izgled foruma,preglednost i funkcionalnost.ima nekolko zanimljivih stvarai,cijene sa burze iznad ,ali mi se čini moj novac puno čitkiji.

Igor Prstec, web urednik

Blackstone, u Vašem postu nema konkretnih stvari koje upućuju na probleme i izraženo nezadovoljstvo, a o kojima bi mogli raspravljati. Ako imate konkretne prijedloge, ja bih Vas molio da o njima porazgovaramo ovdje na forumu ili još bolje – možete web redakciju kontaktirati telefonski, svaki radni dan od 8-16. Broj redakcije je 01/63-26-000 ili moj direktni 01/63-26-034.

Igor Prstec, web urednik

Zadovoljstvo grafičkim izgledom je velikim djelom stvar osobnog ukusa i navike. Ako ste vi često koristili neki drugi forum, razumljivo je i da ste se naviknuli na njegov vizualni izgled.
Poslovni dnevnik međutim mora graditi svoj prepoznatljivi izgled koji odgovara vizualnom identitetu našeg tiskanog izdanja i ostatka portala poslovni.hr, a ne raditi običnu kopiju drugih. Ovdje je bitno naglasiti da je kod nas forum.poslovni.hr samo dio jednog većeg portala, a ne samostojeći forum pa ga i vizualno treba uklopiti u ostatak.
Mišljenja velikog broja ljudi je da je dizajn dobar, ali za očekivati je da će biti i onih koji su manje zadovoljni.
Moguće je da jedna dodatna razina preglednosti na nekim drugim forumima proizlazi iz mogućnosti korištenja cijele širine ekrana (nemaju navigaciju s lijeve strane kao mi). Međutim kao što sam već rekao, poslovni.hr nije samo forum već i portal s velikim brojem drugog sadržaja koji će ubrzano rasti.

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Evo prijedloga. Posto redovito pratim forum zanimaju me samo neprocitane poruke tj one najnovije. Kad otvorim temu npr. Pliva, najnovije poruke se nalaze na zadnjoj strani. Znaci, imam jedan klik vise posto moram kliknuti na link “zadnja” da bih dosao do njih. Tako za svaku dionicu koja me zanima i nakupi se. Prijedlog je da se poruke prikazuju od najnovijih prema starijima. Sto mislite o tome? Jel izvedivo?
Pozdrav!

[smiley2] Standard je na forumima da poruke idu od starijih prema novima pa ne bi išli s ovom promjenom.

Međutim, ovaj problem je već riješen na drugi način. Postoji gumb s kojim se automatski ide na zadnji poruku (post) u temi. Gdje se nalazi gumb možete vidjeti na slici u attachmentu.

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Evo attachmenta

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Odlicno! Hvala na prosvjetljenju! [smiley2]

Problem:

Kada otvaram privitke u obliku slike, ako je slika velika ne mogu je cijelu vidjet jer nema sidebar-a u tom novom prozoru.. Konkretan primjer su slike TA grafova kolege quarka na temi Crtajmo grafove – TA savjeti i analize ( http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=2434&pg=1&#post179027 )
Iako sam to zaobišao tako da ponovo otvorim taj prozor (New window -> current page), a prije sam snimao sliku lokalno pa je gledao.. bilo bi jako lijepo da namjestite da to radi kako treba. Hvala

Standard je danas otišao na rezoluciju 1280×1024. U tom slučaju su pregledne kompletne slike. Ako imaš stari 14, 15″ monitor to je problem. Ako imaš od 17″ pa nadalje, prebaci rezoluciju. [smiley11]

No respect

Još jedna stvar.. pohvaljujem što ste ubacili praćenje novih postova, kao i preciznije pretraživanje, a za još bolju navigaciju volio bih kad bi na stranici pojedinog korisnika ( http://www.poslovni.hr/User/UserDetail.aspx?UserID=679 ):
– linkovi posljednjih postova vodili upravo na taj post;
– dodali link “pronađi sve poruke od tog korisnika” koji bi se vezivao na tražilicu
( http://www.poslovni.hr/Content/AllPosts.aspx?q=smootko&f5=0&a=1&c=2&si=2&w4=1 )

dodatak:

kad bi na stranici pojedinog korisnika:
– linkovi posljednjih postova vodili upravo na taj post ili bar na posljednju stranicu u temi a ne na prvu.. što kod velikih tema stvarno nema smisla


Standard je danas otišao na rezoluciju 1280×1024. U tom slučaju su pregledne kompletne slike. Ako imaš stari 14, 15″ monitor to je problem. Ako imaš od 17″ pa nadalje, prebaci rezoluciju. [smiley11]

To je OK, ali ovo sa sidebarom je sitnica(?) koju (valjda) nije problem riješit. Inače stariji Samsung 17″, 1152×864. Ako povećam rezoluciju pada mi refresh ispod 85Hz, a i napornije mi je za okice. Osim toga koristim tabbed browser tako da mi tabovi često zauzimaju nekoliko redaka, pa “pojedu” dio ekrana te zna bit frka i s manjim prozorima bez sidebar-a. A još kad ti kažem da mi je taskbar u dva reda.. [smiley16]

Ukratko, sidebar rules!


To je OK, ali ovo sa sidebarom je sitnica(?) koju (valjda) nije problem riješit. Inače stariji Samsung 17″, 1152×864. Ako povećam rezoluciju pada mi refresh ispod 85Hz, a i napornije mi je za okice. Osim toga koristim tabbed browser tako da mi tabovi često zauzimaju nekoliko redaka, pa “pojedu” dio ekrana te zna bit frka i s manjim prozorima bez sidebar-a.

Ukratko, sidebar rules!

Osobno mislim da je rezolucija od 75 Hz na CRT monitorima prihvatljiva za oči. Godinama sam radio na toj rezi i nisam imao problema. Sad sam na LCD već par godina, tako da me to ne muči.

A sa browserom pokušaj stisnut F11, kad ti makne sve osim sadržaja stranice.

No respect

Koristim Avant Browser + tipka F12 (namjestio da mi ostavlja tabove i taskbar, a sakrije gornji dio browsera). Kad stavim fullscreen F11 s mojom rezolucijom opet ne vidim cijeli graf.. a imam osjetljive oči, a fakat blesim u ovaj ekran redovito preko 5 sati dnevno pa neću povećavat rezoluciju, bar dok ne pređem na LCD. Evo, da podijelim sa svijetom izgled moje bolje polovice.. da vidiš o čemu chatamo

New Report

Close